Aybastı Devlet Hastanesi'nin 19 Temmuz'da yapım ihalesine çıktığını söyleyen Ergun Taşçı, en kısa zamanda hastane inşaatına başlanacağını söyledi.

Aybastı'ya yapılacak olan yatırımlardan en önemlisi olan Aybastı Devlet Hastanesi'nin ilçedeki en önemli eksiklik olduğunu belirten Taşçı; "Bizim amacımız hastanemizin yapımını en kısa sürede tamamlayıp Aybastı halkımızın hizmetine sunmaktır. Aybastı'da uzun zamandır gündeminde olan hastanemizin son aşamasına gelmiş durumundayız. Bildiğiniz gibi yeni hastanemiz mevcut Aybastı Devlet Hastanemizin yıkılarak bulunduğu alan yapılacak olup en kısa sürede bitirilmesi için çalışacağız. Böylece Aybastı halkının bir nebze de olsa sağlık alanındaki yatırımlarımızla rahatlatmayı düşünüyoruz." dedi.

 

Donanımlı bir hastane

 

Hastanenin Türkiye standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti sunabilecek kapasitede olacağına vurgu yapan Taşçı, “Hastanemizin şuanda projesi hazırlandı ve yatırım programına alındı ve ihaleye çıkıyor. İlerleyen günlerde hastanemizin yapım ihalesi yapılarak çalışmalar başlayacaktır. Bu güzel haberi Ordulu hemşerilerimle paylaşmaktan gururluyum” diye konuştu.

 

Aybastı ilçesine yapılacak olan hastaneden Kabataş ilçesinin de istifade edeceğini kaydeden Taşçı, “Hastanemizin otoparkı 60 araçlı olacak. Hastanemizde 15 poliklinik, 2 doğum salonu, 11 ameliyathane olacak ve ayrıca 3 diş ünitesi, 4 küvez, 6 diyaliz yatağı, 18 acil müşahede yatağı ve 5 genel yoğun bakım yatağı bulunacak. Hastanemizin ısıtma, soğutma, ışıklandırma sistemleri akıllı olacak, memleketimize hayırlı olsun” dedi.
Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi