Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hafta sonu kongre yapacak. Yapılacak kongrede mevcut başkan Bahadır Baş tekrar aday olacak.

“Eğitimler önceliğimiz oldu”

Yapılacak kongre öncesi tekrar aday olduğunu belirterek, bugüne kadar yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Bahadır Baş; “Meslek mensuplarımız mesleki gelişmeler ve değişimler karşısında büyük bir yalnızlık hissediyor dolayısıyla biz de eğitimlerle, seminerlerle onların bilgilerini güncel tutmak ve hizmet sundukları sanayici, ticaret erbabı, esnafa doğru kaliteli bilgiyi vermeleri için adeta üniversite gibi faaliyette bulunduk. Temel ilkemiz buydu. Eğitimler birinci önceliğimizdi buna çok dikkat ettik.” dedi.

“Birlik ve beraberliği sağladık”

“Meslek odamızın en önemli çalışmalarından biri de meslektaşlar arası birlik ve beraberliğin sağlanmasıydı” diyen Baş, şöyle devam etti: “Bu amaç doğrultusunda yurtdışında ve yurt içinde tiyatro faaliyetleri, iftar yemekleri, sabah kahvaltıları ile bu birlikteliğin oluşması için önemli adımlar attık. Yine bu 3 yıl içinde yapmaya çalıştığımız en önemli işlerden birisi de meslektaşlarımızı diğer meslek örgütleri, STK’lar içinde doğru düzgün temsil edebilmekti. Bu temsil kabiliyetini de, paydaşlarımız olarak kamu kurumları ile birlikte hallettik. Çoğu soruna birlikte çözüm ürettik.”

“Misyonumuz layıkıyla yaptık”

Muhasebecilerin sorunlarını gerekli yerlere ilettiklerini belirten Baş; “Meslektaşlarımızın sorunlarını kamuoyuyla, siyasi parti temsilcileri ile paylaşmak ve sorunları üst kurumlara iletebilmek gibi bir misyonumuz vardı. Bunu da layıkıyla yerine getirmeye, gerçekten meslektaşlarımızın hakkını hukukunu savunarak ortaya koymaya çalıştık. Bunların da camiamız tarafından olumlu karşılandığını, olumlu değerlendirildiğini biliyoruz. Bu çabalarımız sonucunda arkadaşlarımızla beraber durumu değerlendirdik ve hafta sonu yapılacak seçimlerde yeniden aday olmaya karar verdim.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi