CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çağrıda bulunarak “Sizi fındığın bakanı olmaya davet ediyorum” dedi.  

TBMM’nin son oturumunda söz alan Bektaşoğlu, hükümetin geçen yıl fındığa sahip çıkmadığını ve fiyat düşüşüne duyarsız kaldığını ifade ederek, bu sezon nasıl bir politika izleneceğinin açıklanmasını istedi.

Bakan Çelik’e seslenen Bektaşoğlu, sık sık fındığın sorunlarını dile getirdiğini belirterek “Ben Sayın Bakana sormaktan bıktım, o da sağ olsun cevap vermemekte ısrarlı ama ben yine de her fırsatta soru, hatta yeri gelince de hesap sormaya devam edeceğim” dedi.

Bektaşoğlu şunları söyledi: “ Sayın Bakan, geçen yıl fındığın 15 liradan 8-9 liraya düşmesine göz yumdunuz. Uluslararası fındık baronları ve onların yerli iş birlikçilerinin belirlediği piyasa koşullarında üreticiyi mağdur ettiniz. Söz verdiğiniz hâlde piyasaya müdahale etmediniz. Meğer blöf yapmışsınız. Şimdi, bir ay sonra yeni sezon başlıyor. Bu sene fındık ve üreticisi için ne yapacaksınız, ne yapmayacaksınız? Daha önceki yıllarda Türkiye'den fındık alan ama geçen yıl sayenizde sektörü ele geçirerek ihracatçı olan firmanın ekmeğine fındık kreması sürmeye devam mı edeceksiniz? Sizi fındığın Bakanı olmaya davet ediyorum” Ordu Yorum

    

Editör: Haber Merkezi