CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın’ın kendisini hedef alan açıklamalarını "trajikomik" olarak niteledi.

Polemiklerden uzak durarak, Ordu ve Ordulular için hizmet etmeyi kendime ilke edindiğini hatırlatan Yıldız, "Ancak Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın’ın tarafımı hedef alan ve en hafif tabiriyle trajikomik olarak nitelendirebileceğim açıklamaları cevap vermemi zorunlu kılmıştır" diyerek iddialara şu yanıtları verdi:

 

Aydın'ın şikayetini bakana ben ilettim

 

"Sayın Aydın, gazetede verdiği demecin aksine, “Gezgin arıcılarımızın kimliği belirsiz kişilerce darp edildiği, haraca zorlandığı ve mallarına zarar verildiğine” ilişkin yazılı olarak tarafıma bildirimde bulunmuş ve gereğinin yapılması için gerekli girişimlerde bulunmamız talebinde bulunmuştur. Buna istinaden 16.07.2014 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`e şu soruları yöneltmiş bulunmaktayım: “Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı arıcılarımız Erzurum İli Karayazı ilçesinde kendilerine terörist süsü verilen kişiler tarafından haraca zorlandıklarını belirtmekte, 17/06/2014 tarihinde Muammer Türk isimli arıcımızın aracının gasp edilerek kayalıklardan aşağıya atıldığı ve 10/07/2014 tarihinde ise yine Karayazı ilçesinin 3. Km`sinde bulunan Elmakaya Köyü’nde İsa Taşçı ve Mustafa Yılmaz isimli arıcılarımızın soyulduğu belirtilmektedir. Buna göre: Yukarıda detayları belirtilen konu ile ilgili Bakanlığınıza ulaşan bir bilgi veya şikayet var mıdır? Var ise hangi işlemler yapılmıştır? Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı arıcılarımızın yaşadığı mağduriyet ile ilgili Bakanlık nezdinde herhangi bir araştırma yapılması düşünülmekte midir? Arıcılarımızın yaşadığı mağduriyetin nasıl giderilmesi planlanmaktadır? Arıcılarımızın kayıplarının telafisi için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır? Bundan sonra benzer olaylar yaşanmaması için hangi önlemlerin alınması düşünülmektedir? Arıcılarımızın bu güne kadar çözülemeyen sorunları, arıcılık sektörünün gelişmesini ciddi anlamda etkilemektedir. Ülkemizin sahip olduğu mevcut arıcılık potansiyelinden tamamen faydalanabilmesi için yukarıda bahsedilen sorun ve sektörün diğer sorunlarının çözülmesi için Bakanlık olarak hangi adımları atmayı planlamaktasınız? Sayın Aydın’ın tarafıma yönelttiği “Arıcılarımız Doğu’da darp ve gasp edilirken neredeydiniz?”  sorusuna yukarıda vermiş olduğum soru önergesi kendi başına cevap vermektedir."

 

Konuyu ilgili bakana iletmemiş

 

"Asıl sorun şuradadır;   Bakan Eker`den gelen yanıt “Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı arıcıların yaşamış olduğu belirtilen sorunlarla ilgili olarak Bakanlığımıza ulaşan herhangi bir şikâyet bulunmamaktadır” şeklindedir.

Yani Sayın Aydın,  benden talep ettiği ve benim de TBMM Gündemine taşıdığım konu ile ilgili olarak Sayın Demirtaş yerine ilgili bakan ve asıl muhatap Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker`e başvurmuş olsa idi arıcılarımızın sorunları ile ne kadar ciddi olduğunu daha net görebilirdik."

Ben daha önce de arıcılarla birlikte idim

 

"Son olarak, Arıcılığın Ordu ilimiz için ne kadar önemli olduğunu bilen ve bu konuda hassas biri olarak daha bu sorunlar gündeme gelmeden “genel olarak arıcılık sektörünün ve gezginci arıcılarımızın yaşadığı sorunların” nedenlerinin araştırılması, arıcıların geleceğe yönelik tereddütlerinin giderilmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98, TBMM içtüzüğünün 104 ve 105`inci maddeleri kapsamında Meclis Araştırması açılması için 04.04.2012 tarihinde – yani bu olaylar yaşanmadan 2 yıl önce- önerge vermiş bulunuyorum. Buradan görünen şudur ki Sayın Aydın’ın açıklamaları gerçeklerle asla bağdaşmamaktadır. Ben arıcılar darp edilmeden önce de arıcılarımızla birlikteydim, olası olumsuzlukları öngördüğüm için Meclis Araştırması açılmasını istedim; arıcılarımız bu talihsiz olayı yaşadığında da arıcılarımızın mağduriyetini TBMM Gündem’ine taşıdım. Sayın Aydın “Arıcılarımız Doğu’da darp ve gasp edilirken neredeydiniz?” sorusuna yukarıdaki açıklamaların kafi olduğunu düşünüyor, takdiri kamuoyuna bırakır saygılar sunarım." Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi