Temmuz ayı başında bal rekoltesinde ilkim şartlarından dolayı yüzde 25'lik bir düşüş yaşanacağını belirten Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, yapılan değerlendirmelere göre düşüşün daha fazla olduğunu söyledi. Bal rekoltesinde yüzde 40'ın üstünde bir düşüş yaşandığını ifade eden Aydın, düşüşün bal fiyatlarına da olumsuz yansıyacağını dile getirdi.

 

"Düşüş yüzde 40"

 

Türkiye genelinde bal rekoltesinde bu sene düşüş olduğunu dile getiren Aydın; "Bu mağduriyetimizle ilgili Tarım Bakanlığına 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce bir proje sunduk. Türkiye'deki tüm arıcıların zirai kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili bir çalışmamız var. Çünkü gerçekten rekolte çok düşük ve arıcılarımız zor durumda. Rekolte bazı bölgelerde ortanın çok altında sıfıra yakın. Yüzde 40'ın üzerindeki bir düşüş  büyük bir rakam. Geçen yıl Türkiye genelindeki bal rekoltesi 107 bin tondu. Bu yıl bu rakam yaklaşık 65 bin ton civarında olacak demektir. Olumsuz hava koşulları rekolteyi çok etkiledi." dedi.

 

 

"Borçlar ertelensin"

 

Tarım Bakanlığıyla yürütülen kredi borçlarının ertelenmesi çalışması için üyelerden dilekçe toplandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: "Türkiye genelinde toplanan bu dilekçeler Tarım Bakanlığına götürülecek. Konu ile ilgili ağustos ayının 2 ve 3'ünde bakanlıkta toplantımız var. Doğu Anadolu Bölgesindeki arıcıları topluca ziyaret ettim ve dilekçe aldım. Cuma günü Sivas bölgesini gezeceğim. Dilekçeleri Tarım Bakanlığına sunacağız. Bakanlar Kurulu Kararı ile üyelerimizin borçlarının ertelenmesini talep edeceğiz." Ordu Yorum/Neşe Çakar/özel

 

 

Editör: Haber Merkezi