Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın sezon başında endişe ettikleri bal rekoltesinin korktukları gibi olmadığını belirtti. Ege Bölgesi’ndeki arıcıların sezonunun verimli geçtiğine dikkat çeken Aydın, “Ege’deki bal sayesinde bu yılki rekolte yukarı çıktı” dedi. Necati Aydın ayrıca çam balı ile süzme çiçek bal fiyatının birbirine yakın olduğunu kaydetti. 

“Ege’deki bal rekolteyi dengeledi”
Sezon başında rekoltenin az olacaklarını düşünen fakat Ege Bölgesi’ndeki verimden dolayı yıllık ürün açığının giderildiğini bildiren Necati Aydın, “Bu yıl Doğu Anadolu’daki arıcılarımız istediğini verimi elde edemedi. Özellikle de Erzurum’dakiler. Buranın zayıf geçmesi bu yılki rekolteyi de etkiledi. Ama Ege Bölgesi’ndeki arıcılarımızın sezonu gayet güzel geçti. Ege’deki bal sayesinde rekolte yukarı çıktı” ifadelerini kullandı.

“Peşin veren ucuza alır”
Ağustos ayındaki bal fiyatıyla şuan ki bal fiyatının aynı olmadığına dikkat çeken Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, “Bal fiyatları değişikli gösterebilir. Bunun en basit örneği peşin verenlerle vadeli verenler arasında arasındaki fark. Peşin veren illaki daha ucuza alır. Şuan ki bal fiyatı Ağustos ayından 2 lira daha pahalı” açıklamalarını kullandı. 

“Çam balıyla çiçek balı fiyatı hemen hemen aynı”
Bir kısım bal üreticisinin Ege ve Akdeniz Bölgesi’ne gittiğini vurgulayan Necati Aydın, “Ordulu arıcıların bir kısmı yurda döndü bir kısmı da çam balı için Muğla’ya hareket etti. Bu sene çam balının fiyatı ile süzme çiçek balının fiyatı hemen hemen aynı. Arasında bir 2 lira fark var” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi