Emek Partisi Perşembe İlçe Sekreteri Levent Erkoç, Perşembe’nin gençlerinin yıllardır iş ve ekmek arayışı nedeniyle göç ettiğini belirterek, “Perşembe ilçesi nüfus olarak yerinde sayıyor. Gençler geleceklerine yönelik bir planlama yapamıyorlar; iş ve ekmek için göç ediyorlar. Oysa Perşembe’de göçü durduracak potansiyel var. Önemli olan halkın çıkarını önde tutan ekonomik, kültürel planlamaların yapılmadır.” dedi.

Balık çiftlikleri turizme zarar veriyor

Perşembe’nin geleceği için turizmin önemli yer tutacağını belirten Erkoç, “ Kumsalı, denizi ve doğasıyla turizm için Ordu’nun en önemli yeri Perşembe ilçesidir. Özellikle sakin şehir kapsamında olmasını da dikkate aldığımızda turizmle ilgili kapsayıcı planlamalar yaparken doğal yapısının korunması için de önlem alınmalı. Özellikle balık çiftlikleri turizme zarar veriyor. Deniz kirliliği yanında görünüm kirliliği de önemli. Var olanların kaldırılması gerekirken sürekli kapasite artırımı başvurularına izin veriliyor. Şu an Kaleyaka Mahallesi’nde kapasite artırımı içn yeni bir başvuru var. Balık çiftlikleri adım adım büyütülüyor.  Sanki elbirliğiyle Perşembe’ye zarar vermeye çalışıyor.” dedi.

Sanayi sitesinin yeri de uygun değil

Şehir içindeki atölyelerin, tamirhanelerin ilçe dışında olmasını desteklediklerini belirten Erkoç, “İlçe dışında olması gereken atölyeler, tamirhaneler nedense ilçenin içinde kalıcı hale getiriliyor. Karayolu kenarı, dere yatağı ayrıca okullar bölgesi olmasını da dikkate almadan yapılan sanayi sitesi Perşembe’ye zarar veren bir başka girişimdir. Fındık bahçeleri kesildi ama çalışmalar başlamadığı için bu uygulamadan bir önce vaz geçilmeli.” dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi