Kasap Sercan Ergün, pandemi sürecinde satışlarının daha iyi olduğunu belirterek, “İnsanlar pandemi döneminde evde oldukları için gıda satışında bir artış oldu. Biz çok etkilenmedik aksine işler iyiydi. Genel olarak hayvancılıkla ilgili bir sıkıntı yaşadık sadece, hayvan temininde zorlandık.  Şuanda balık sezonu başladı, ondan dolayı satışlarımızda bir düşüş var. Her kış bu sorunu yaşıyoruz şubat ayına kadar böyle gidiyor. İnsanlar sezonu olmasından dolayı balığa yöneldi. “ dedi.

Kasap Ergün, vatandaşın genel olarak kıyma ve kuşbaşını tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Satışlar düşük!

Kasap Berk Akgül ise pandemi sürecinde kasapların düğünlerin olmamasında dolayı olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, “Olumsuz yönde etkilendik çünkü düğünler olmadı, düğünlerde et satışlarımız artıyordu, Ramazanda da eskisi gibi et satamadık, o yüzden olumsuz etkilendik.” Dedi.

Akgül de balık sezonuyla beraber şuanda satışlarda düşüş yaşandığını, vatandaşın et yerine balık tercih ettiğini söyledi.

Kasap Tayfun Aktaş da, sokağa çıkma yasağı kalktıktan sonraki dönemde satışların iyi olduğunu, balık sezonunun açılmasıyla tekrar bir düşüş yaşandığını belirtti.

Kasaplarda yaklaşık et fiyatları ise şöyle: “Dana kemikli et: 45 lira, dana kıyma: 52 lira, dana kuşbaşı: 55 lira, biftek ve antrikot: 70 lira, bonfile: 85-90 lira arası.” Ordu Yorum/Neşe Altaş/özel

 

 

Editör: Haber Merkezi