1 Nisan'da başlayan balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. 1 Eylül’de kalkacak denizlerde genel av yasağı, balıkçı esnafında da büyük bir beklenti oluşturdu. Yaz döneminde balığın azaldığını ve dolayısıyla fiyatların yükseldiğini belirten balıkçılar, yeni sezonla birlikte balıktaki bolluğun fiyatlara yansıyacağını belirtiyor. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamudun bol olmasını bekliyor.

“Bereket bekliyoruz”

Geçtiğimiz sezonun Karadenizli balıkçılar için olumsuz geçtiğini belirten balıkçılar hava sıcaklığını ve bilinçsiz avlanmanın balıkçığı tehdit ettiğini söyledi. Balıkçı İsmail Tekkol geçtiğimiz sezonun istedikleri gibi geçmediğini belirterek; “Yaz dönemi boyunca havuz balıkçılığı yapıldı. Umarız geçtiğimiz yıl yaşanan verimsizlik bu yıl da yaşanmaz. Denizlerimizde bol balık olur. ” dedi.

“Yüzümüz gülecek”

Balıkçı Nihat Aydemir ise bereketli ve bol kazançlı bir sezon umduklarını belirterek; “Denizin işi belli olmaz. Umarız balığın bol olduğu bir sezon yaşarız. Balığın tezgaha inmesi ile beraber halkımız da uygun fiyata balık tüketebilecek. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için daha fazla balık yememiz gerekiyor. İnşallah bu sene hem balıkçının hem vatandaşın yüzü güler" diye konuştu.

Anıl aydemir ise; vatandaşların özellikle beklediği hamsinin bu yıl çok olmasını umut ettiklerini belirterek; “Bereketli bir sezonla beraber,vatandaşımızın da bol bol balık tüketmesini istiyoruz.” dedi.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

 

Editör: Haber Merkezi