Aynur Tartan’ın her hafta hazırlayıp sunduğu, siyaset, sanat ve iş dünyasını bir araya getirip memleketlerini konuşturduğu, ‘Bir şehir ve o şehrin adını yedi düvele duyuranlar’ temasıyla işlenen programda, Ordu’ya yer verildi.

Anemon Otel’in bahçesinde gerçekleştirilen program çekimine Vali İrfan Balkanlıoğlu, ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez ile Metro Group Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver katıldı.


“Ordu Türkiye’nin Bakir İllerinden Bir Tanesi”


Ordu Valiliği görevine başlayalı 4 ay olduğunu ve Türkiye’nin en güzel illerinden birisinin Ordu olduğunu söyleyen Vali irfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’nun bütün yerlerini büyük çoğunlukla gezme fırsatı buldum. Adeta aşık oldum. Ordu, Türkiye’nin en güzel, en bakir illerinden bir tanesi. Deniz kenarları ayrı bir güzellik, ormanları, vadileri, şelaleleri ve türkülere konu olan dereleri ise ayrı bir güzellik. Ordu halkı da bu güzelliğe ve çevresine son derece duyarlı bir halk” diye konuştu.


“Bu Sahil hiçbir Yerde Yok”



Ordu’nun, Karadeniz Sahil Yolu kapsamında kent sahilinden yol geçmesine izin verilmeyen ve sahili bozulmayan tek il olarak kaldığını, Ordu halkının direnerek sahili yıktırmadığını, koruduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Büyüleyici güzellik Ordu’da kalmış. Bu sahil hiçbir yerde yok” dedi.



“İnsanlar Ordu’da Hayat Buluyor”



Türkiye’nin 9, Dünyanın ise 161. Cittaslow (sakin şehir) unvanını alan Perşembe ilçesinin görülmeye değer nadide yerlerden birisi olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Sakin şehir, doğa ve kültür değerlerini koruyan, el işlerinden mutfağa geleneksel özelliklerini yaşatan, modern dünyanın hız saplantısına inat sakin kalmayı tercih eden yerleri ifade ediyor. Denizi ve zümrüt gibi ormanları ile burada huzur bulunuyor. Stresten, sıkıntıdan uzak kalmak isteyen insanlar Ordu’da hayat buluyor. Tüm ilçelerimiz bu güzellikte. Ordu’ya gelenler sadece sahilden geçmesinler, yaylalarımıza çıkmayı ihmal etmesinler” şeklinde konuştu.


“Ordu İnsanı Misafirperver ve Kucaklayıcı Yapıya Sahip”


Ordu insanının son derece babacan, misafirperver ve özellikle yabancıya karşı müşfik, kucaklayıcı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, tabiatın muhteşem olduğunu, köylerde uygulanan eko-turizm ile insanların doğal beslendiğini ve bunu da bir kazanca dönüştürmeye başladığını, eko-turizmin uygulandığı Fatsa’nın Kabakdağı Mahallesinde Gürcülerin geleneksel oyunlarından olan ve içinde 32 farklı oyunun yer aldığı ‘32 Gayde’ oyunun ilgiyle izlendiğini ve son dönemlerde Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.


“Fındıkta Lider, Bal ve Kivi’de Türkiye Birincisiyiz”




Dünyada en fazla fındığın Ordu’da üretildiğini, Ordu’nun bal ve kivi’de de Türkiye birincisi olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, ”Türkiye’nin her yerinde en nadide çiçeklerin yetiştiği her yerde Ordulu arıcıları görebilirsiniz. Ayrıca, fındığa alternatif olsun diye kivi üretimi de ilimizde desteklenmiş ve üretim 10 bin tona kadar çıkmıştır” dedi.



“Ordu’da Hem Göze, Hem Mideye, Hem de Kalbe Hitap Eden Yerler Var"



Ordu şehrinin en güzel seyredildiği yerlerden bir tanesi olan Boztepe’ye mutlaka çıkmak gerektiğine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, özellikle gece bakıldığında dağınık yerleşim nedeniyle dağlardan, tepelerden çıkan ışıkların şehre ayrı bir renk kattığını söyleyerek, ”Çambaşı ve Perşembe yaylalarımız mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Buralarda insanlarımız güzel sunumlar yaparak sizleri en iyi şekilde ağırlarlar. Şelaleler ise çok farklı. Buralarda birçok dereler oluşmuş. Şelaleleri gezerken, derelerde yüzebilir, doğal üretilen meyve ve sebzelerden tadabilirsiniz. Ayrıca, doğal maden suyunun çıktığı Kabataş ilçemizdeki Acısu’ya da uğramanızı tavsiye ediyoruz” dedi ve Ordu’da hem göze, hem mideye, hem de kalbe hitap eden yerler olduğunu sözlerine ekledi.

Programın diğer konukları ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez ile Metro Group Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver ise Ordu’nun mutlaka bir marka şehir olması gerektiğini belirterek, bu konuda gereken desteği vereceklerini ifade ettiler.

Ordu’da çekimi yapılan “Burada Hayat var” programı, 2 Kasım 2014 Pazar günü saat 15.10’dan itibaren tarihinde CNN Türk ekranlarında olacak.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi