Poyraz şu açıklamayı yaptı, “Dünya halkları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında süren savaş, iç savaş ve çatışmaların yol açtığı yıkım, acı ve gözyaşları eşliğinde karşılıyor. Milyonlarca insan süren bu savaş ve çatışmalarda hayatını kaybederken milyonlarcası da evlerinden, yurtlarından olup mülteci durumuna düştü.
İsrail’in binlerce Filistinlinin canına malolan Gazze katliamı 50 gün sürdü ve belirsizliklerle dolu olsa da ateşkes henüz sağlandı. IŞİD çeteleri Suriye ve Irak’ta Şii, Ezidi, Kürt, Nusayri, Türkmen, Arap, aynı mezhepten olmalarına rağmen kendilerine boyun eğmeyen Sunniler; kısaca her inançtan ve kimlikten halkları vahşice katletmeyi sürdürüyor. Libya’da mezhepler ve aşiretler arası çatışmalar giderek şiddetleniyor. Ukrayna ise enerji kaynakları ve stratejik konumuyla bölge egemenlerinin diğer bir iktidar savaşı alanı olmaya devam ediyor.
Süren bu savaşların, katliamların ve çatışmaların sorumlusu halklar değildir. ABD, AB başta olmak üzere emperyalist mihraklar ve işbirlikçi bölge gericilikleri bugün yaşananlardan birinci derece sorumludur. 
Emperyalist güçler ve bölge gericilikleri Ortadoğu’dan elini çekmelidir. Halklar, “Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı” ilkesi temelinde kendi geleceklerini kendileri belirlemelidir.”Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi