Sezon başı kampında iyi bir performans sergileyen ve takdirleri toplayan Emre Usta, sakatlığından dolayı sezon başında forma giyememişti. 19 yaşındaki genç orta saha oyuncusu son haftalarda şans bulsada görev aldığı süre içerisinde gösterdiği performansla adından söz ettirmeyi başardı.
Orduspor'un bütün yaş kategorilerinde forma giyen ve bu sezon oynadığı 5 maçın ikisinde ilk 11'de başlayarak 90 dakika sahada kalan Usta geride kalan sezonu değerlendirdi.

Geçen sezon PTT 1.Lig'de Orduspor forması ile profesyonel oldun. Öncelikle o sezonu anatır mısın ?



Orduspor altyapısında U19 Takımında ter döküyordum. Orduspor'da forma giyen abilerimiz bir anda ayrıldılar. O dönem takımı çalıştıran Hüseyin Özcan'ın da izlediği U19 maçında iyi bir performans sergiledim ve Hüseyin Hoca beni A Takım idmanlarına çıkarmaya başladı. İki kez A Takımla idmana çıktıktan sonra profesyonel imza attım ve o hafta A Takım kadrosuna dahil edip sonradan oyuna aldı. Büyük bir heyecanla oyuna girdim. İlk profesyonel deneyimimi PTT 1.Lig'de yaşamak benim için büyük bir tecrübe olmuştu.


Orduspor Spor Toto 2.Lig'den de küme düştü. Peki geçtiğimiz sezon senin için nasıl geçti ?



Sezona Sinan Bayraktar ile başladık. Sinan Hoca takıma yaptığı takviyelerle birlikte kadroda 15 genç oyuncu bıraktı. Kampta da iyi performans sergilemiştim. Kamptaki performansımla lig maçlarında oynamak istiyordum ancak kasık sakatlığı yaşadım ve uzun süre kadroda yer alamadım. Ali Hoca zamanında da aynı sıkıntıyı yaşamaya devam ettim. Turgut Hoca geldiğinde ise şans bulmaya başladım. Daha çok oynamayı bekliyordum ancak ne yazık ki Turgut Hoca aramızdan ayrıldı.

Metin Altınay geldikten sonra takım içi uyum üst seviyelere ulaştı. Sen nasıl değerlendiriyorsun ?



Metin Hoca bize ayrı ayrı çok iyi şekilde yaklaştı. Hepimizle özel olarak ilgileniyordu. Benim idmanlardaki hırsımı beğenerek bana şans vermeye başladı. İlk kez ilk 11'de başladığım maçta iyi bir maç çıkarmıştım. Ardından bütün maçlarda bana süre verdi.


Sen kendi performasını nasıl buldun ?



Sakatlığım olmasaydı daha iyi bir sezon geçirebilirdim ancak buna rağmen sonradan oyuna girdiğim maçlarda taraftarların beni beğenmesi beni mutlu etti.


Kötü sonuçlar alınmasına rağmen önümüzdeki sezon için umutlu açıklamalar yapılıyor.
Takım uyumunun bu kadar iyi olmasının nedeni ne olabilir ?



Ligi hem Ordu şehrinin hem de bizim hak etmediğimiz bir yer tamamladığımızı biliyoruz. Onlara ve kendimize başarı borcumuz var. Takım içinde birlikteliğimiz hiç bozulmadı. Yıllardır birbirimizi tanıyan futbolcular olduğumuz için bu faktör bizim arkadaşlığımızı ön plana soktu. Herkes büyüğünü küçüğünü oynayanın terini sildi. Takım olmak için bunlar güzel şeyler. Bu şekilde devam etmek istiyoruz.



Peki zor günler geçiren Orduspor'un geleceğine bakacak olursak senin bu konudaki düşüncelerin neler ?



Orduspor bir markadır. Özellikle bütün altyaş kategorisinde oynamış birisi olarak Orduspor'un kapatılma düşüncesine karşı çıkıyorum. Orduspor'u kapatmak hiçbir şeyin çözümü değil. Hep birlikte Orduspor gibi bir markanın daha iyi yerlere gelmesi için çalışsak daha iyi olabilir.


Takım içinde çoğu isim seneye devam etmek istediğini söyledi. 3.Lig'de mücadele edecek olan Orduspor nasıl bir performans sergiler ?



Ordulu olarak Orduspor forması altında ben de devam etmek istiyorum. Dediğim gibi güzel bir arkadaşlık yakaladık ve bu önümüzdeki sezon devam ettiği sürece daha iyi işler yapabileceğimize inanıyorum.


Son olarak Orduspor taraftarlarına neler söylemek istersin ?


Özellikle küme düşmemize rağmen bizi bırakmayan bir grup taraftar var. Onlara çok teşekkür ederim. Onlar her zaman yanımızda oldular. Eğer dolu stadyuma karşı maçlar yapsaydık evimizde oynadığımız birçok maç lehimize sonuçlanabilirdi. Maddi manevi destek veren herkese teşekkür ederim.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Haber
Editör: Haber Merkezi