Ordu Yorum/Celal Yıldız
İlköğretim haftası nedeniyle bir grup öğrenci ve öğretmen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Birleştirilmiş sınıf uygulamasının öğrencilerin gelişimini olumsuz etkilediğini ifade eden Balkanlıoğlu, velilerin taşıma sistemine daha duyarlı olmasını istedi. Faruk Furtun Anaokul öğrencisi Nisa Bayrak ile bir süre sohbet eden Ordu Valisi, Bayrak’a “Büyüyünce sende vali olmak ister misin? sorusunu yöneltti. Anasınıfı öğrencisi Nisa Bayrak’ta “Evet” diyerek İrfan Balkanlıoğlu’na yanıt verdi.

“Köylerde öğrenci kalmadı”
2014-2015 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte binlerce öğrencinin taşındığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Artık köylerde öğrenci kalmadı. Bazı köylerde 8-10 öğrenci var. 8-10 öğrenci için oraya öğretmen atamak israf olur. Kaldı ki birleştirilmiş sınıf uygulamasında öğrenciler başarılı olamıyor” ifadelerini kullandı.

“Taşıma kulağa hoş gelmiyor ama…”
Birleştirilmiş sınıf uygulamasının öğrencilere bir şey katmadığını savunan İrfan Balkanlıoğlu, “Birleştirilmiş sınıf uygulamasından gelen öğrencilerin çoğu maalesef başarılı olamıyor. Köylerdeki az öğrenci nüfusundan dolayı öğrencilerin taşınması onların başarısı için önemli. Taşıma kulağa pek hoş gelmiyor ama öğrencilerimiz başarılı olacaksa taşıma şart. Velilerimizin buna duyarlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi