“8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası” 81 ilin ticaret ve sanayi odalarının katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya konuşmacı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da yer aldığı toplantının Ordu adına oldukça verimli geçtiğini belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, illerin sorunlarının oda başkanları tarafından 3’er dakikada özetlendiğini söyledi.

“Bütün talepleri ilettik”

Ünye ve Fatsa Oda ve Borsa Başkanları ile beraber tespit edilen, Ordu’nun sorunlarını Başbakana ve toplantıda yer alan ilgili Bakanlara iletme fırsatı yakaladıklarını belirten Ünal; “İlettiğimiz sorunlar arasında, Ordu için ikinci Organize Sanayi Bölgesinin hızlandırılması, Altınordu’da bir kruvaziyer limanın hayata geçirilmesi, devam eden Akdeniz-Karadeniz yolunun turizmi canlandırması açısından hızlı tamamlanması, Çarşamba’ya kadar gelen hızlı trenin,Çarşamba’dan Trabzon’a kadar devam etmesini ve Ordu-Giresun’dan geçmesini talep ettik. Bunun yanında Fatsa’nın istediği bir yük taşıma limanı vardı bunu da ilettik. Yine Ünye adına bir OSB kurulmasını talep ettik.” dedi.

“OSB talepleri çok yerinde”

İletilen talepler konusunda Başbakan ve ilgili Bakanların gerekli notları aldığını ve sorunlarla yakından ilgileneceklerini söylediklerini belirten Ünal; “Türkiye genelinde tüm oda başkanları benzer taleplerde bulundu. Başbakanımız, iletilen talepleri arasında en çok istenenin hızlı tren olduğunu belirterek, hızlı trenin geçmeyeceği ilin kalmayacağını söyledi. Bu bizim adımıza sevindirici bir durum. Ayrıca OSB’lerle ilgili taleplerin çok haklı ve yerinde olduğuna değindi. Bunların da hayata geçmesi için Bakanlar Kurulunda bu önerileri tartışacaklarını ve bundan sonraki süreçte her yıl veya 2 yılda bir bu tür toplantıların yapacaklarını ifade etti. Toplantı değindiğimiz konuların bundan sonraki süreçte takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi