AK Parti'de gözler seçim hazırlıklarına çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu,   AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla üst komisyonu topladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday adaylarını yakın markaja alacak.

 Yeni isimlerle görüşecek

 Üst komisyona Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık yaptı. Yaklaşık bin 100 adayın incelemesini yapan üst komisyon tarafından verilen listeye Davutoğlu tarafından son şekli verilecek. Davutoğlu, komisyonun  üst komisyonun incelediği 120 ile 150 arasında isimle yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun, aday belirleme sürecinde birebir görüşeceği isimler şu ana kadar beraber çalışmadığı, fazla görüşme imkanı bulamadıklarından oluşacak.

  İl başkanlarının görüşünü aldı

 Aday belirleme sürecinde istişareye önem veren Davutoğlu, çalışmalar kapsamında il başkanlarının da görüşüne başvurmuştu. Geçtiğimiz hafta il başkanlarını genel merkeze çağıran Davutoğlu, burada il başkanları ile tek tek görüşerek aday adaylarının illerdeki durumlarına ilişkin bilgiler aldı. Davutoğlu yine belediye başkanları ve seçim bölgesindeki kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile de görüş alışverişinde bulundu.

 Davet edilenler mülakattan muaf

 Başbakan Davutoğlu, il ve ilçe kongrelerinde görüştüğü bazı isimleri henüz aday adaylığı başvurusu başlamadan görüşerek, AK Parti'de görmek istediğini iletti. Bu isimler üzerinde partinin yetkili organları gerekli incelemeleri yaparak son raporu Başbakan'a sundu. Davutoğlu tarafından davet edilen isimler temayül yoklaması ve komisyon görüşmelerinden muaf tutuldu. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi