Ak Parti  Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 106.cı yıl dönümü  nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verdi;   
1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinden hemen sonra  24 Temmuz'da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gün.
Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Ancak ; basın tarafsız olmalı, olayları objektif yayınlamalıdır, ama dünyada örneklerini gördüğümüz gibi , Irak-İran savaşında kirli denizde karabataklar ölüyor diye günlerce yayın yapıp , müslüman kanının dökülmesini hiçe sayan dev basın kuruluşları şimdi de Filistin’de yaşanan katliamları görmezden gelirken, mağdur taraf İsrail’i göstermesi ne kadar acıdır. Basın gücünü yanlış yere kullanınca , haklıyı haksız, haksızı haklı göstermeye çalışınca vahim sonuçları da kaçınılmaz olmaktadır. Deve kuşu gibi gerçekleri başımızı kuma gömerek ne kadar saklayabiliriz ,çağımız iletişim çağıdır ne kadar saklamaya çalışılsa da, artık gerçekler, internet medyası, sosyal medya aracılığı ile yada tarafsız basın kuruluşları aracılığı ile anında dünyaya yayılmaktadır.
İlimiz ve ilçelerinde faaliyette bulunan ve zengin kadroya sahip olan  yerel gazete, dergi, radyo, internet medyası  ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcilerinin  değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramınızı candan kutlar tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi