Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ve ekibi köylerde çiftçilerle buluşmaya devam ediyor.

Altınordu ilçesi Kısacık Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen iftar programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Av. Süleyman Tomakin, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ve vatandaşlar katıldı.

Çiftçilerin sorunlarını dinlemek, çiftçilerin ekonomisine katkı sağlamak için yeni yeni projeler üretmeye devam eden Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ve ekibi iftarını Kısacak (Köyü) Mahallesi’nde açtı. Kısacak Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen ve yaklaşık 400 kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar programında çiftçilerle bir araya gelen Başkan Uğur Cörüt, Ziraat Odası’nın çiftçilerin ekonomisine katkı sağlayacak olan yeni projelerinden bahsetti.

Altınordu Ziraat Odasına yakışır bir hizmet binasına kavuştuklarını, çiftçilerin ekonomisine katsı sağlayacak olan “Köy Tavuğu” projesini anlatan Başkan Uğur Cörüt; “Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Sizin yararınıza olan her şeye imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

“YENİ HİZMET BİNAMIZI TAMAMLADIK”

Başkan Uğur Cörüt şöyle devam etti: “Yakın tarihte göreve geldiğimizde Odamızını sizlere daha iyi hizmet verebileceği bir binası yoktu. Bizden önce yapımı başlayan ve bir türlü tamamlanamayan yeni hizmet binasını tamamladık. İnaşallah çiftçilerimizi artık bu yeni hizmet binasında ağırlayacağız. Binamızda toprak labratuarı olacak, daha önce değişik yerlerde hizmet veren mağzalarımız burada birleşecek, birinci katta showrum olacak, en alt katında kivi üreticilerimizin ihtiyacını karşılayacak olan soğuk hava deposu yer alacak” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN FAYDASINA PROJELER ÜRETİYORUZ”

Çiftçilere ek gelir sağlayacak “Köy tavuğu” projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Uğur Cörüt; “Köy tavuğu” projesi adı altında başlattığımız proje ile yeri müsayit olan, işletmecilik yapmak isteyen ek gelir elde etmek isteyen çiftçilerimize 80 Metre kare, kapalı alan, 1000 metre kare açık alan olacak şekilde bir proje sunuyoruz ve bu proje hayata geçtiğinde hibe değil ama yüzde 50 indirimli anlaşmalı olduğumuz bankanın sağlayacağı imkan ile çiftliğinizi kuruyoruz. Çiftlik kurma işleminden sonra yine yüzde 50 indirimli tavuklarınızı anlaşmalı olduğumuz firmalardan alıyorsunuz, yumurtalarını da biz “Altınordu” markası ile sizlerden alacağız. Yani pazarı hazır az maliyet çok karlı bir yatırıma imza atmış oluyorsunuz. Bu bahsettiğim proje sadece bir başlangıç, ama bundan sonra çok daha faydalı projeleri hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ TOMAKİN: BİZ SİZLERİN TEMSİLCİSİYİZ

İftar Programına katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Süleyman Tomakin’de bir konuşma yaparak; “Biz Kısacık Mahallesi ve diğer mahallelerin temsilcisiyiz” dedi. Başkan Vekili Tomakin konuşmasına şöyle devam etti; “Sizlerin ihtiyaçlarınıza cevap vermek için, üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu bölge boztepeden, kurşun çala kadar, ne eksiği gediği varsa, tamamını yapmaya taahhüt ediyoruz. Tabiki büyükşehir belediyesinin yapabileceği şeyleri taahüt ediyorum. Altınordu belediyemiz adına söz vermiyorum ama, onlarla işbirliği yaparak yapacağımız çalışmalar olabilir, sonuç olarak birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi yapacağız” dedi.

Kısacık Mahallesi Muhtarı Arslan Asak ise; “Birlik beraberliğimizi sağlamak adına, bu mübarek gecede böyle güzel bir iftar programı organize ettik. İnşallah bunun devamı gecek çok güzel bir program oldu. Halkımız ile birlikte olduk” dedi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi