Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ramazan Bayramı kutlama ve ziyaret programı kapsamında, kamu kurumları, şehit aileleri ve gazi derneklerini ziyaret etti.

Ramazan Bayramının 1’inci gününde ilk ziyareti İl Jandarma Komutanlı’ğına gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Vali Yardımcısı Ömer Adar, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ
İl Jandarma Komutanlığı’ndaki bayramlaşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Başkan Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları, burada emniyet teşkilatı mensuplarının bayramlarını kutladı.

BAŞKAN YILMAZ'DAN HUZUREVİ ZİYARETİ
İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından Huzurevi’ne giden Başkan Yılmaz, Ahmet Cemal Mağden Huzurevinin çok amaçlı salonunda gerçekleşen bayramlaşma programında beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Huzurevi sakinlerine karanfil ile hediyeler verirken, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek yakından ilgilendi ve sohbet etti.

ORDU GARNİZON ŞEHİTLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Başkan Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları Eskipazar mevkiinde bulunan Garnizon Şehitliği’ne geçerek, 8 Ağustos 2010 tarihinde Mardin’in Nusaybin İlçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen ve Garnizon Şehitliği’ne ilk defnedilen şehit olan Uzman Çavuş Zeki İnan, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş ile ailesinin isteği üzerine Merkeze bağlı Oğmaca Köyü’ndeki aile kabristanlığından alınarak Garnizon Şehitliğine defnedilen ve 20 Haziran 1992'de Ağrı Dağı’nda arama tarama operasyonu sırasında görevi tamamlayarak geri dönerken yolda terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit düşen Doğan Gökbulut ile 1986 yılında Denizli’nin Sarayköy ilçesinde şehit düşen mezarı Kabadüz ilçesinde bulunan ve naaşı daha sonra Garnizon Şehitliği’ne getirilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hasan Tarakçı’nın kabrine karanfil bırakarak, şehitler için dua okudu, şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ve taziyelerini iletti.

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYALIM
Başkan Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları, daha sonra sırasıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi ve Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Yılmaz, şehit ve gazi derneklerine yaptığı ziyaretlerde, Ordu'da bulunan bu dernekleri tek çatı altında toplamak istedikleri ni ancak dernek yönetimlerinin verecekleri karara saygı duyduklarını dile getirdi.

HASTANEDE HASTA VE HASTA YAKINLARINI ZİYARET ETTİ
Başkan Yılmaz ve protokol mensupları, daha sonra Ordu Devlet Hastanesine geçti. Ordu Devlet Hastanesinde yatan hastaları ve yakınlarını ziyaret eden Başkan Yılmaz ve protokol mensupları, hastalara karanfil vererek bayramlarını kutladılar ve acil şifa dileğinde bulundular.

PROTOKOL HALK BAYRAMLAŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Ordu’da, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen protokol-halk bayramlaşması ise Ayışığı Düğün Salonunun önündeki açık alanda gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği'nce Belediye Düğün Salonu önündeki açık alanda yapılan bayramlaşma programına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, “Biz Ordu'yu bir ve beraber yöneteceğimizi söyledik ve bunu uyguluyoruz. Ordu'ya hizmet etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ramazan Bayramı'nda sizlerle birlikte burada olmaktan çok mutluyum. Allah birlikteliğimizi daim eylesin. Hepinizin Bayramı mübarek olsun” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi