Bu kuruluşların okullarda çocukların psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen şiddet, cinsiyet ayrımcılığı ve cinsel sapkınlık dolu içeriklere sahip yayınlar dağıttıklarını belirten Bektaşoğlu, buna engel olunması için Bakan İsmet Yılmaz’ı göreve çağırdı.

Bülent Bektaşoğlu, İstanbul Üsküdar merkezli Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün Karadeniz illerinde içinde amca-yeğen arasındaki ensest ilişkiyi özendiren ifadeler barındıran 6-10 yaş çocukları için hazırlandığı belirtilen "Peygamberimizden dini hikayeler" adlı kitabının okullarda stant açılarak dağıtıldığını söyledi.  

CHP Milletvekili, bu konuda TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim BakanI İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması istemiyle bir de önerge verdi. Bektaşoğlu önergesinde, kitabın 58-59’uncu sayfalarındaki ifadelere de yer vererek Bakandan, bu tür yayınların durdurulması ve toplatılması dışında hukuki süreç de başlatılmasını isteyerek “çocuklarımızın ruh sağlığı Milli Eğitim izniyle bu dernek ve vakıflara mı emanet edilecektir. Bunun için hangi önlemleri almaktasınız. Bu kitapların uzmanlar tarafından yeterli kontrol sürecinden geçirildiğini düşünüyor musunuz” diye sordu.  

Milletvekili Bektaşoğlu önergesinde,  “Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için  çocuklar (0-18) için basılan her türlü yayın (öykü, masal, hikaye kitabı, soru bankası, ders kitabı, vb.) içeriğinin çocuk psikolojisi ve gelişimi alanında uzman bir Klinik Psikolog/Psikolojik Danışman tarafından kontrol edilmesi şartı getirilmesi hakkında bir çalışma yapılmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.  Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi