CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’nin yeni yasam yılı öncesinde son gezisini Tirebolu’ya yaptı. 

Üreticilerin fındık fiyatlarındaki düşüş ve TMO’nun alım kampanyasından kaynaklanan mağduriyetleri dinleyen CHP Milletvekili Bektaşoğlu, “Meclis açıldığında bu konuda yaptığım çalışmaları, sizlerden aldığım bilgileri gündeme taşıyacağım. CHP fındığın ve üreticinin yanında. Bunu milletvekillerimiz ve genel başkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fındık yürüyüşü ve mitingiyle gösterdik” dedi. 

“Üretici umurlarında değil” 

Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TMO’nun alımlar sırasında yaptığı uygulamalar şikayet konusu. Randımanlar yanlış bakılıyor, randevu almak zor. Ayrıcalıklı muameleler var. Çiftçi kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleri üzerinden bazı organizasyonlar yapılarak topluca alımlar yapılıp üreticinin fındığından bazıları haksız kazanç elde ediyor. Bu iddialar araştırılmalı”. 

"Sadece ÇKS’sı olan değil, herkesin fındığı alınsın"

“AKP ve fındıkta bir yabancı alıcının kurduğu düzenin koruyuculuğunu yapıyor. Üretici umurlarından değil. Üretici mutlu diyenleri, ilçelerimize giderek bu sorunları görmeye, üreticimizi dinlemeye davet ediyorum.” diyen milletvekili Bektaşoğlu, şöyle devam etti: 
"Fiyat mağduru üretici, bir de TMO mağduru oluyor. Amaçları üreticiyi serbest piyasaya yönlendirmek, orada oluşan ve fındığın sadece maliyeti olan fiyatlara mahkum etmek. Üreticimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır. Bakan Eşref Fakıbaba’yı buradan uyarıyorum. Alımlarda yaşanan bu sorunları bir genelge yayımlayarak ortadan kaldırsın. Sadece ÇKS’ya kayıtlı olan değil, herkesin fındığının alınmasını sağlanmalı. Yoksa fiyatlar daha da düşecek” Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi