Belediye’ye ve meclis üyelerine tazminat çıkabilir

CHP Meclis Üyesi Onur Çam, yaptığı konuşmada, geçen aylarda Belde mecliste alınan İmar Değişikliği kararı sebebiyle yıkımına başlanan Belde Evler davasında, belediyemizce alınan imar kararlarının yanlış uygulanması sebebiyle mahkemece aleyhte karar çıktığını belirtti.

Çam, bu sebeple yıkım olmasını isteseler dahi, mecliste karar alınan yanlış uygulamalar neticesinde, belediyeye ve meclis üyelerine bir tazminat yükü doğabileceğini dile getirdi.  

Çam, ayrıca konuşmasında kıyı kenar kanuna aykırı, kesinleşmiş yıkım kararları olan yerler yıkılmaz iken, davası devam eden bu inşaatın yıkımı üzerinde bu kadar büyük ısrarı anlayamadığını da dile getirdi.

İmar daire başkanı, yanlışı kabul etti…

Bunun üzerine söz alan İmar Daire Başkanı İlhan Yılmaz, Onur Çam’ın iddia ettiği, daha önce mecliste yapılan işlemlerin usulen yanlış olduğunu kabul etti ve bu sebeple işlemlerin doğru şekilde yapılmak istendiğini dile getirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ise, “Yargı devam etmektedir. Hukukun çizdiği kurallar çerçevesinde devam ediyoruz. Sahiller vatandaşındır, bu konudan taviz vermeyeceğiz. Sonuçlarına katlanacağımızı da, daha önce dile getirmiştik.” diye konuştu.

İmar’da yapılan yanlış, belediyeye zarar doğurabilir mi? 

CHP Meclis Üyesi Onur Çam’ın iddia ettiği ve İmar Daire Başkanı İlhan Yılmaz’ın kabul ettiği, imar kararlarında yapılan usul yanlışları sebebiyle, yıkımın da usulsüz olması durumunda Ordu Büyükşehir Belediye’sine yüklü tazminat çıkabileceği konuşuluyor. Bu durumda, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, yıkım konusunda sonuçlarına katlanacağız açıklamasına, ne kadar sadık kalacağı merak konusu? Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi