Türkiye'nin en büyük müteahhitlik firmalarından İntaya güvencesiyle, İntaya-Özmen-Köksal İş Ortaklığı'nın Ordu'da gerçekleştirdiği Belde Evler projesinde şantiye süreci büyük bir hızla ilerliyor.

3 bloktan oluşacak olan Belde Evler projesinde temel atılmasıyla birlikte C blok'ta yer alan otopark ve ticari katlar hızla yükselmeye başladı. Geçtiğimiz hafta B blok temelinin atılmasıyla birlikte yoğun şekilde devam eden projenin inşaat süreci ve zemin yapısı hakkında proje müdürü Bülent Tekincan'dan bilgi aldık. 

''Şu an C blok ve B blok temellerini attık, Mart ayında da A blok temelini atacağız. Hedefimiz Nisan ayı içerisinde A, B ve C tüm bloklarımızı bodrum katları tamamlanmış halde temelden giriş katı seviyesine kadar getirmek'' diyen Tekincan, Belde Evler projesinin Ordu'nun en sağlam yapılarından biri olacağını belirtti.

''Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'in ifadesiyle, ortalama 6.5 yılda bir 7'nin üstünde bir depremle karşılaşıyoruz. Bu noktada, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Türkiye'de oluşan en önemli farkındalıklardan biri de, zemin sağlamlığının binanın sağlamlığı kadar önemli olduğu, hatta sağlam zemine inşa edilmeyen binaların ne kadar sağlam yapılırsa yapılsın depremden zarar görmekten kurtulamadığı yönünde'' diyen Tekincan, ''Belde Evler'in zemin yapısında 5.5 m. ile 30 m. arasında volkanik seri tabir ettiğimiz çok sert kaya zemin bulunmakta ve bu kaya zemin projeyi deprem güvenliği açısından çok güvenli bir duruma getirmekte'' diyerek sözlerini sürdürdü. 

Bu durumun hafriyat aşamasında da birtakım zorluklara neden olduğunu belirten Tekincan, ''Blokların ve bazaların üzerine oturduğu bu kaya zemin o kadar sertti ki, çok yüksek darbeli kırıcı makinalarla dahi açılamamış, bu süreçte özel bir patlatma metoduyla hafredilmeye çalışılmıştır. Proje açısından zor ama sonuç itibariyle çok yararlı olan bu sürecin sonunda bugün Ordu'nun deprem güvenliği en yüksek binalarından birini inşa etmekteyiz'' diye sözlerine ekledi.

Belde Evler projesinde birinci önceliklerinin yaşam kalitesi ve yaşam güvenliği olduğunun altını çizen Tekincan, inşaat sürecinin planladıkları gibi ilerlediğini belirtti. Haber Merkezi

 

www.beldeevler.com.tr

Editör: Haber Merkezi