Adıgüzel’in konuyla ilgili önergesi şu şekilde: “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının Ordu Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Ordu Kadın Kolları Başkanlığı seçim organizasyonu için kullanıldığına dair ciddi iddialar söz konusudur. 60 civarında belediye personelinin bu organizasyonun çevre temizliği ve düzeni ile ilgili hazırlıklarında görevlendirildiği, belediye araçlarının parti bayrağı ve afişlerini asmada görevlendirildiği, organizasyonda parti üyelerine hediye edilecek dezenfektanların kolilerle belediyeden temin edilerek taşındığı ve buna benzer pek çok usulsüzlüğe dair gözlem, bilgi ve fotoğraf mevcuttur.

Bu bağlamda; 

1.      Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Ocak’ta yapılan AKP Kadın Kolları Başkanlık Seçimlerine herhangi bir şekilde dahli olmuş mudur?

2.      Söz konusu etkinliğin tüm organizasyonunun Belediyenin Organizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü doğru mudur?

3.      Parti etkinliği için belediyenin araç, personel ve maddi kaynaklarının kanuna ve mevzuata aykırı olarak kullanılması nedeniyle soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

4.      Söz konusu organizasyonu yapan bir firmaya Ordu Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından bu konu ile ilgili bir ödeme yapılmış mıdır?” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi