9 yıldır spastik dipleji tanısıyla dengede duramama ve ortopedik problem yaşayan ve ailesi tarafından yurt dışında tedavi ettirilecek 11 yaşındaki Bera için Ordu Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı.

 

250  bin lira toplandı


Annesi ve babası öğretmen olan Berra’nın yurt dışında yapılacak tedavi giderleri için ihtiyaç duyulan 250 bin TL, Ordu Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlar ve kurumlar tarafından karşılandı. Küçük Bera için başlatılan yardım kampanyasının amacına ulaştığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Küçük Berra’nın ailesi bizleri ziyaret ederek, kızlarının 9 yıldır spastik dipleji tanısıyla yurt içinde tedavi gördüğünü ancak bir netice alamadıklarını ve durumunda bir düzelme olmadığını, bunun üzerine yurt dışında tedavi ettirebilmek için arayışa geçtiklerini ve Belçika’da özel bir klinikte ameliyat edilmek suretiyle tekrar eski sağlığına kavuşabileceğini, ancak yurt dışında yapılacak tedavi için 250 bin TL civarında bir paraya ihtiyaç duyduklarını, bu parayı karşılayabilmek için de yardım kampanyası başlatmak istediklerini söylediler” dedi.

  

Vali teşekkür etti


Balkanlıoğlu, “Mayıs ayı sonunda Belçika’ya giderek tedavisi başlayacak olan küçük Berra’nın sağlığına kavuşması için yardımda bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza, işadamlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi