Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanlarının hazırladığı müzik dinletisinin ardından Tıp Fakültesine en yüksek puan ile yerleşen Muhammet Kutluhan Arpacı yaptığı konuşmasında, “Hekimlik insanlık tarihi boyunca en kutsal mesleklerden biri olmuştur. Biz tıbbiyeliler olarak bunun farkındayız. Tek umudumuz, üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala öğretileriyle bizlere yol gösteren Hipokrat’a, Galen’e, İbn-i Sina’ya nice tıp büyüklerimize ayrıca bize bu vatanı armağan eden şanlı şehitlerimize, gazilerimize ve ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz’ diyecek kadar bizlere güvenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e layık olabilmektir.” dedi.

Tıp Fakültesi intörn öğrencisi Dr. Merve Bingöl, “Beyaz önlük bir doktorluk üniforması değil, aslında bir sorumluluktur. Her yönüyle insani, vicdani, ahlaki olarak bir sorumluluktur ki bunun yükünü taşıyabilmek gerekir. Bu sorumluluğu ancak bilgi ve becerimizle taşıyabiliriz. Bilgi ve beceri içinse okumak daha fazla okumak, çalışmak daha fazla çalışmak gerekir. İyi bir tıp eğitimi donanımlı bir kadrodan ve hastaneden geçmektedir.” şeklinde konuştu.

Tören, Tıp Fakültesine 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlükleri giydirilmesiyle sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi