Bir salgınla karşı karşıyayız. Bununla ilgili Devlet olarak yapmamız gerekenler var, millet olarak yapmamız gerekenler var diyen Adıgüzel, “Her şey bilimsel olduğu zaman güzel gidiyor ama iş biraz kültürel ve dini öğelere kaymaya başlayınca bunu başaramıyoruz. Şimdi önlemler alındı. Bazı toplantıların kısıtlanmasıyla ilgili, okulların tatil edilmesiyle ilgili çalışma yapılarak önlemler alındı. İtalya’da okullar tatil edildi ama yanlış yapılan bir şey vardı. Sanki bu normal bir tatilmiş gibi alışveriş merkezlerine ve tatil bölgelerine akın ettiler. Buda virüsü yaydı. Bu nedenle biz bu yanlışa düşmeyerek bu önlemleri artırmalıyız. Alışveriş merkezlerinin, sinema salonlarının, müzelerin, kahvehanelerin de biran önce belli sürelerle kapatılmasında fayda var. Bizim ülkemiz için önemli bir sorun. Kahvede kağıt, aznif taşı ve okey taşı var. Bunlar devamlı elle tutuluyor ve elden ele geçiyor. Ayrıca yakın temas halinde iç içe oynanıyor. Dolayısıyla bunlarda bir bulaşı ortamıdır ve düzenleme gelmelidir.” Diye konuştu.

“Umre’den gelenler karantinaya alınmalı”

Keza ibadethanelerimiz toplu şekilde yapılır. İlişkilerimiz çok samimi. Dolayısıyla toplu kılınana namazların değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, “Umre’de bir ay kalan vatandaşımız ki orda kimlerle karşılaşıyor. Birçoğu Güney Asya olan bazı Müslüman ülkelerin olduğu, Dünya’nın bir çok ülkesinden gelmiş insanların olduğu yerde Kabe tavafı olsun, toplu kılınan namazlar olsun, kalabalık mekanlar ve ülkeye döndüklerinde ziyaretler gerçekleştiği için biz bunların tamamının karantinaya alınması gerektiğini söyledik. O zaman sırf dini ve kültürel meseleler öne çıkarılarak bunlara 14 günlük faklı bir yöntem yani evde izlem yöntemi gerçekleştirdi. Bu yanlış idi ve bunların çoğu zannediyorum 20 bine yakını şuanda ülkemizin dört bir tarafına yayıldı. Toplumda gelen tepkiler üzerine ve bilim insanlarının önerisi üzerine son gelenler karantinaya alındı. Ama ne oldu. Bu karar önceden alınmadığı için binlerde Umre’den gelen insanlar aramızdalar. Bunlarında karantina uygulamasına alınmasında fayda var.” Şeklinde konuştu.

“Fırınlarda ve manavlarda eldiven kullanılmalı”

Adıgüzel ayrıca, fırınlardan ekmek alırken size çıplak elle ekmek vermesinin önüne geçin. Vatandaşlarımız buna dikkat etsin. Fırındaki tezgahta bulunanlar lütfen eldiven taksın. Manavlarında eldiven uygulamasına geçmesi gerekiyor diyerek vatandaşları da uyardı.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi