Yelken Kulüp binası olarak bilinen alanın itirazlara rağmen satışının yapılmasının ardından Ordu Bölge İdare Mahkemesi’ndeki davayı yürüten Avukat Haluk Türkmen, mahkemenin alan için keşif kararı verdiğini ve yürütmeyi durdurma isteğinin bilirkişi raporuna göre değerlendirileceğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi  mülkiyeti kendisine  ait Yelken Kulüp binası olarak bilinen Düz Mahalle’de bulunan taşınmazı arsasıyla birlikte satmış, 6 milyon 595 bin lira bedel ile satışa çıkan taşınmazı Garipler İnşaat almıştı. 6 katlı ticaret merkezi yapılma hakkı olan alanın satışına karşı çıkan bölge halkı ise kararın iptali için dava açmıştı. Bölge halkının itirazlarına rağmen satışı gerçekleşen alan için mahkeme keşif kararı verdi. Yürütmenin durdurulduğu iddiaları üzerine açıklama yapan dava avukatı Haluk Türkmen, şu anda böyle bir kararın çıkmadığını, sürecin bilirkişi raporundan sonra netleşeceğini söyledi.


“Mücadeleye sonuna kadar devam”

Ordu Bölge İdare Mahkemesi’ndeki davayı yürüten Avukat Haluk Türkmen, buranın satışının yapılmaması için gerekçelerin mahkemeye sunulduğunu fakat mahkemenin keşif yapılmasını uygun gördüğünü ifade etti. Türkmen; “Yürütmeyi durdurma isteğimiz olay mahallinde keşif yapıldıktan ve bilirkişi raporları alındıktan sonra değerlendirilecek. Yakın gelecekte de keşif için gün verilecek. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yarın bugün buraya bir kazma vurulursa herhalde bunun sorumlusu ben olmayacağım. Buranın geri kazanılması için mücadelemiz sonuna kadar, her biçimde sürecek. Keşiften sonra bilirkişi heyeti rapor verecek. Büyük bir olasılıkla işlemin hukuka uyarlılığının olmadığı yolunda bir karar verilecek. Buna dayalı olarak da mahkeme kararanı verecek. Biz de süreci bekliyoruz.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

Editör: Haber Merkezi