Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “AKP’nin seçim öncesi vaat olarak dile getirdiği asgari ücretin artırılması sözüne muhalefet edilmezken bugün işverenlerin çırpınışlarına anlam vermek zor. Gelenekleşen ucuz işçi alışkanlığı değişmeli.” diyerek asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olması gerektiğini dile getirdi.

“Asgari ücret 1800TL olmalı”

“AKP’nin dile getirdiği 1300TL yeterli değil ama işveren cephesi ‘kıyamet’ kopararak ekonomik yükü üzerinden atmaya çalışıyor. Bu kabul edilemez. Açlık sınırı 1300TL’nin üzerinde olduğu halde yükten söz etmek insafsızlıktır. Asgari ücret 1800TL olmalıdır. İşçinin emeği üzerinden büyüyen şirketler emeğe saygı göstermeliler.” diyen Poyraz İşadamı Ali Koç’un sözünü de anımsatarak, “İşadamı Ali Koç da eşitsizliğin kaynağının kapitalizm olduğunu kabul etti. Kapitalizm, kendi krizini işçilerin sırtına yıkarak atlatmak istiyor. Bu gelenek bozulacak.” ifadesin kullandı.

“İşsizlik fonuna dokunamazsınız!”

Hükümetin, vaadinin arkasında kamuoyu nedeniyle durmak zorunda kaldığını belirten Poyraz, “Hükümet, verdiği sözün takipçisi olunacağını ummadı ama işçiler seslerini yükseltmeye başladı. Bu nedenle de nasıl kaçacağının hesabını yapıyor. Asgari ücreti 1300TL yaparken işverenlerin yükünü işsizlik fonundan giderme planı yapıyorlar. İşsizlik Fonu’ndaki birikim işçilerin parasıdır. İşçinin parası işverene aktarılamaz. Ayrıca devlet kasasından da aktarım yapılamaz. Bir cebinden öbür cebine aktarma biçimine dönüşen oyunlara izin verilmeyecektir. Ordu’da da işverenlerin sesi yükselmeye başladı. Bir anlamda toplu sözleşme olan asgari ücretin belirleme süreci, emeği ile geçinenlerin geleceğini de belirleyecektir. ” dedi. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi