Yazın gelmesiyle düğün mevsimi açıldı. Düğün öncesi yapılan kına geceleri de en az düğün kadar heyecanlı. Geleneğimizin vazgeçilmez bir parçası olan kına geceleri için yapılan hazırlıklar da bir o kadar ihtişamlı. Bir kaç yıl öncesine kadar gelinler kına gecelerinde daha çok gelinlik giymeyi tercih ederken artık günümüzde bindallılar kına gecelerinin vazgeçilmez bir parçası oldu.

Yeni Çarşı'da bulunan Müjde Tuhafiye’de kına gecesi için malzemeler satan Nedime Özata, düğün sezonunun başladığını belirterek, ilginin her geçen yıl biraz daha arttığını söyledi. Dükkanında çok çeşitli kına malzemeleri satan Özata, bindallıların kiralama fiyatlarının 75 ile 125 TL arasında değiştiğini söyledi.

"Gelenekselliğe dönüş var"

Nedime Özata, bindallı ve kına tepsilerinin en çok kiralık olarak tercih edildiğini belirterek; "Dükkanımızda birçok alternatif ürün var. İçinde 100 adet kınanın bulunduğu kutular 15 TL'den başlayıp, 40 TL'ye kadar varıyor. Bunun yanında sepet, tepsi, gelin beli kurdelesi, el mumu, nedime taçları, konfeti grupları bunların hepsi mevcut. Bunları bir paket halinde 90 TL’ye satıyoruz. Aynı zamanda bindallı, sepet ve tepsi grubunu kiraya veriyoruz. Düğün haftası vatandaşımız alıyor, düğün sonrası iade ediyor. Böylece vatandaşlar için de ekonomik oluyor. Eskiye oranla her geçen gün biraz daha bu geleneksel ürünlere ilgi artıyor. Önceden genç kızlarımız kına gecelerinde gelinliklerini giyiyordu fakat her geçen yıl bindallı daha popüler olmaya başladı. Şimdi de eskiye bir geri dönüş var.  Biz de bunu göz önünde bulundurarak bindallı ve kaftan çeşitlerini arttırıyoruz. Düğün yapacak olan gençleri bekliyoruz" dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi