Geçtiğimiz sezon Ordu 1.Amatör Play Off çeyrek final müsabakasında normal süresi 2-2 biten maçta Ünye Belediyespor karşısında 5-2 yenilerek elen Turnasuyuspor’un iki önemli ismi ile çok önemli bir açıklamalar geldi.

Forvette görev alan Murat Karakoç ve orta saha olmasına rağmen sezonun genelinde sol bekte oynayan Erdem Apaydın geçtiğimiz sezon başından Play Off’taki mağlubiyete kadar herşeyi anlatırken ve önümüzdeki sezon için hedeflerinden bahsettiler.

Turnasuyuspor geçen sezon 2-0 geride olmasına rağmen beraberliği yakaladı ancak uzatmada talihsiz bir şekilde 5-2 yenilerek elendi. Geçtiğimiz sezona baktığınızda sizce nasıl bir sezon geride kaldı ?


Murat Karakoç: Geçen sezon herkes talihsiz bir şekilde elendiğimiz düşünüyor ama bence talihsizlik değildi. Bizim hedefimiz zaten mevcut imkanlar içerisinde sadece Play-Off’a çıkmaktı. Bir önceki sene Play Off’ta çeyrek final oynadık ancak iyi bir maç çıkaramamıştık. Bu yıl iyi maçlar oynadık yine Play Off’ta elendik. Talihsizlik yaşamadık başarılı da olmadık ama geçen sezona baktığımızda daha ilerisini görebilirdik. Ancak zor bir gruptan Çeyrek finale yükselmekte başarıdık. Paly Off finaline baktığımızda müsabaka bizim grupta ilk 2 sırayı paylaşan takımlar arasında oynandı.

Erdem Apaydın: Geçen sezon iyi bir sezon geçirerek takım ruhunu yakaladık. İki-üç nokta transferi yapamayarak belediye takımları karşısında güçlü olamadık ama iyi mücadelemizde hep birlikte bazı şeylerin üstesinden gelerek Play Off’a kadar takımı taşıdık. Geçen sezon Turnasuyuspor’da olmaktan ve Mümin Hocamızla birlikte çalışmaktan çok mutluydum. Geriye baktığımızda hedefimize ulaştık mı diye düşünecek olursak bir adım geride kaldık. Bir adım daha ileriye gidebilirdik. İki seneden beri üst üste Play Off oynayan bir takım birçok başarıya imza atmıştır. Genelde Play Off maçlarının çoğu uzatma anlarında bitti. Şuna da inanıyorum bizim grup Ordu amatörünün en zorlu grubunda yer aldık. Kafaya oynayan 5-6 takım arasında ligi 4.bitirmek kolay olmadı.
Sezon içinde diğer takımlarla karşılaştırdığımzıda takım olarak çok sakatlılar yaşadınız. Sezon içinde sakatlıklarda dahil daha iyi performans gösterebilirdik dediğiniz başka etmenler oldu mu ?

M.K: Sezon içindeki talihsizlikler olmasaydı en azından yarı finale kadar çıkabilirdik. Örneğin çeyrek final maçında biz yedek oyuncu olmadan çıktık. 11 tane sahada oynayan oyuncular dışında başka oyuncu yoktu. Sakatlıklar ve takımdan ayrılan oyunculardan sonra güçlü bir Ünye Belediyespor karşısında 11 oyuncu ile mücadele ettik. Yine de 2-0 geriye düşmemize rağmen 2-2’yi getirdik ancak uzatma dakikalarda rakip takımın kenardan yaptığı katkı sonrası bizim de gücümüz yetmedi. Takım arkadaşımız Barış vardı. Barış takıma ektra katkılar yapan bir isimdi. Gol yükümüzü çeken bir futbolcuydu. İkinci yarı aramızdan ayrılmasına rağmen biz daha çok gol attık ama alternatif sayısı azalınca rekabette azaldı.

E.A: Amatör ligde herkesin bildiği kaçınılmaz bir gerçek var. Belediye takımların yerleri çok ayrı oluyor. Bu sene maddi olarak belediye takımlarının gerisinde kaldık. Bir tarafa baktığınızda para sorunu olmayan takımlarla mücadele ettik. Sakatlıkların yanı sıra bu etkenler de bizi zorladı.

Kişisel performanslara bakacak olarak nasıl bir sezonu geride bıraktınız ?

M.K: Ben kendi açımdan baktığımda Play Off’larda gol atmak her futbolcunun hayalidir. Bu bizim takımda bana nasip oldu ama hiçbir zaman golleri attığım için sevinmedim. Hep birlikte sevinip hep birlikte üzüldük. Sezon geneline baktığımızda yarı sezon oynamamam rağmen 8 gol atarak başarılı olduğumu düşünüyorum. Takımın Ünye Belediyespor karşısında yarı finali zorlaması da benim için büyük bir başarıdır.

E.A: Toplam Play Off dahil 19 karşılaşma oynadığımız ligde 2 maçta kırmızı kart cezamdan dolayı yer alamacadım. 17 müsabakada orta saha ve kanat oyuncusu olmama rağmen,eksiklikten dolayı sol bek mevkiinde görev yaptım. Futbolcu mevki seçmez ama ister istemez zorlandım. Kendiğimi biraz daha gösterebilirdim ama herşeye rağmen elimden geleni yapmaya çalıştım.

Önümüzdeki sezon için planlama yaptınız mı ? Hedefleriniz neler ?

M.K: Kişisel olarakta yeni bir sezon başlayacak. Ancak Turnasuyuspor olarak şu an bir belirsizlik söz konusu. Hem hoca, hem yönetim olarak anlaşmazlık var. Bunların dışında yerel basında gördüğümüz kadarıyla Gülyalı Belediyespor ile birleşme sözkonusu. Bu sorunlar neticesinde gelecek sezon için henüz planlama yapamıyoruz. Eğer ki bizimle ilgilenen kulüpler olursak bizde kendi geleceğimiz için tekliferi değerlendirmeyi düşünüyoruz.

E.A: Yine söylüyorum Turnasuyuspor’da futbol oynadığım için hoşnutum.
Ancak bir belirsizlik söz konusu. Gülyalıspor ile birleşme iddiaları konuşuluyor. Henüz hocamızla anlaşılmadı. Bize gelecek sezon adına dönüş yapılmadı. Tüm bunlara rağmen biz çalışmalara başladık. Yöneticiler ve teknik ekip toplandığı zaman takımızla devam edebiliriz ancak diğer takımların tekliflerini de değerlendiriyoruz. Önümüze gelen teklifleri değerlendirmek isteriz ama sorunlar çözülürse gönlümüz Turnasuyuspor’dan yana.

Ordu Amatör’ünde yıllardır futbol oynuyorsunuz. Kendinize belirlediğiniz hedefler neler ?


M.K: Yaklaşık olarak 5 yıldır Ordu Amatör’ünde boy gösteriyorum. İlk başladığım nokta ile bugünkü noktaya baktığım zaman gelişme gösterdiğimi düşünüyorum. Arada talihsiz sakatlıklar yaşadım ancak bunlara rağmen 30 yaşında olmama rağmen Amatör futbolunda iyi bir futbolcu olmak benim için kişisel bir hedefti.

E.A: 27 yaşındayım. Ordu Amatöründe iyi futbolcular arasına girmek istiyorum. Zor ve mücadelenin üst düzey olduğu bir ligde mücadele ediyoruz. Hep play off oynayan takımlarda oynamak istiyorum. İyi takım arkadaşlıkları kurup eksik olan yönlerimizi birbirimizin yardımıyla geliştirmek isitiyorum. Kendime biraz daha iyi şeyler katarak bir üst kademelere çıkmak istiyorum.

Takım olarak başarılarda teknik ekibinde katkısı büyük oluyor. Mümin Hoca’nın hem size hem de takıma katkısını birde sizden öğrenebilir miyiz ?

M.K: Mümin Hoca hem bizim hem de Turnasuyuspor için çok önemli işlere imza attı. Hocamı çok seviyorum. Zaten maçlarda da gol attığımda refleksif olarak hocama koşarak sevincimi ilk olarak Mümin Hocam ile paylaşıyorum.

E.A: Mümin Hoca’mızın sezon başı iyi yüklemeler yapması bizi anlaması çok iyi bir etmen oldu. Futbol oynayan arkadaşların çoğu çalışmakta hoca bunlara göre hazırlıklar yaparak bizi ayakta tutmaya çalıştı. Bize değer verdiğini düşünüyorum. Mümin Hoca geçen sezon Ordu amatöründe bir ilki gerçekleştirerek oynadığımız karşılaşmayı kameraya çekerekantremanlara bizleri 1 veya 1.5 saat erkenden çağırarak bize maçı izletti. Hiç konuşmadı ve hatalarımızı bize gösterdi. Bizde hatalarımızı görmüş oldu. Antremanlarda da buna göre çalışarak eksiklerimizi kapatmaya çalıştık. Mümin Hoca Turnasuyuspor için çok güzel işlere imza attı.

Son olarak örneğin Play Off final maçında Ordu 19 Eylül Stadyumu’nu dolduran amatör takım taraftarları vardı. Sizin yeni sezon öncesinde belirsizlik olmasına rağmen Turnasuyuspor taraftarına söylemek istekleriniz var mı ?

M.K: Taraftarlarla ilgili hiç unutmadığım bir anı var.Onu paylaşmak istiyorum. Ünye Belediyespor maçında 2.golü attığımda hem hocamı çok sevdiğimden hem de refleks olarak Mümin Hoca’ya doğru koştum. Diğer yandan kafamı kaldırıp tribüne baktığımda sayıları fazla olmayan Turnasuyuspor taraftarlarını çılgınca sevinirken gördüm.
O an gerçekten benim için çok farklı ve duygusal bir anı yaşadım. Kariyerimde o golün yeri çok farklı oldu. Daha önce gol attığı maçlarda hiç bir zaman tribünlere koşma gibi düşüncem olmamıştı ama o an tribüne çıkıp onlarla birlikte sevinmek istedim. Turnasuyu halkı gerçekten takımını çok seviyor. Beklentileri çok yüksek. Her türlü maddi ve manevi desteği sağlıyorlar.Bu yüzden onlara çok teşekkür ederim. Turnasuyuspor’da devam etsem de etmesem de benim için yerleri bambaşka olacak.

E.A: Ordu’da 3-4 amatör takımda forma giydim. Şu bir gerçek Turnasuyuspor’un halkı bir başka. Takımlarına gerçekten çok değer veriyorlar.Bizi heryerde desteklediler. Futbolu çok seviyorlar. Murat Hoca’mın dediği gibi benim içinde bambaşka bir yere sahipler. Onlara çok teşekkür ediyorum.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi