En son yaşanan heyelanla birlikte mahallede bazı yolların kayarak aşağı bölgelere uçtuğunu ve araçların mahsur kaldığını ifade eden Adıgüzel, heyelan bölgesinin sadece bu mahalleyle sınırlı olmadığını Gölköy ilçe merkezinin bir kısmını da tehdit ettiğini ifade etti.

Gölköy ırmağına kadar olan kesimin söz konusu heyelanın etkisi altına girebileceğini belirten Ordu Milletvekili, bu bölgenin bu halde olduğunun uzun yıllardır bilindiğini ancak tedbir alınmadığını ekledi. Heyelan bölgesi önündeki hastane ve kamu binaları da tehdit altında Yetkilileri acilen göreve çağıran Adıgüzel, konuyu takip edeceğini belirtti.

Sarıca mahallesinin yaklaşık yarısı ve aşağısında kalan Gölköy ilçe merkezinin ilgili kısmındaki haneler risk altında, bu evlerin boşaltılması gerekiyor. Ancak bu insanların kendilerini ve hayvanlarını götürebilecekleri bir yerleri yok. Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel, gerek muhtar gerek mahalleliyi dinledi, bilgiler aldı. Sarıca mahallesinde insanların korkudan gece evlerinde kalamadıklarını söyleyen Adıgüzel, bugüne kadar yetkililerin somut bir adım atmamış olmasını eleştirdi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi