Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın açılmasıyla birlikte Ordu’daki bazı okullar üniformalarında değişiklik yaptı. 7’nci sınıftan 8’inci sınıfa geçen öğrencilere yeni üniforma alma baskısı yapan okul yöneticileri maddi durumu iyi olmayan öğrenci velilerini zor durumda bırakıyor. Çocuğu 8’inci sınıfa geçen bir öğrenci velisi “Çocuğum zaten bir yıl okuyacak ve seneye liseye başlayacak. Bir yıl için üniforma almanın anlamı yok” açıklamasını yaptı.


“Okul yönetimi yeni üniforma almam konusunda baskı yapıyor”


Karşıyaka Mahallesi’ndeki 60. Yıl Ortaokulu’nda okuyan çocuğu için okul yöneticileri tarafından üniforma almaya zorlandıklarını bildiren H.Ş bir yıl için üniforma almanın anlamsız olduğunu vurguladı. öğrenci Velisi H.Ş “Çocuğum bir yıl sonra liseye geçecek. Okul yönetimi yeni üniforma almam konusunda baskı yapıyor. Geçen yılki okul kıyafetlerini yeni almıştık. Her sene üniforma alacak durumumuz yok” açıklamalarını yaptı. 


“Fındık parasıyla okul alışverişi yapıyorduk”


Ordu ekonomisinin temelini fındığın oluşturduğuna dikkat çeken H.Ş “3 tane çocuğum daha okula gidiyor. Fındığımız zaten olmadı. Her yıl fındıktan kazandığımız parayla çocuklarımızın okul masraflarını karşılıyorduk. Maalesef bu sene fındık olmadı” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi