Orduspor'da geride kalan sezonda çoğunlukla yedek kulübesinde geçiren ancak takım arkadaşlarıyla birlikte hem sevinçlerde hem de üzüntülerde birlikte olan genç kaleci Mertcan Elik ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.
Spor Toto 2.Ligden küme düşen Orduspor'da geride kalan sezonda sadece 1 maçta kaleyi koruyan 20 yaşındaki Mertcan Elik, Orduspor forması ile ilk maçını ise 3 Mayıs 2015'te PTT 1.Lig'de Denizlispor maçı ile oynamıştı. Orduspor altyapısından yetişen genç kaleci sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Öncelikle Mertcan Elik futbola nasıl başladı ? Biraz futbola başlama hikayenden bahseder misin ?
Futbola daha doğrusu kaleciliğe ortaokul zamanlarında başladım. Aslında kaleciliği kendim seçmedim. Çoçukluk arkadaşım Muhammet vesilesiyle kaleci oldum. Beden eğitimi derslerinde sınıf maçların hep kaleci olarak seçerdi. Necdet hoca sayesinde de Orduspor'a geldim.

Genç yaşında Orduspor formasını hem PTT 1.Lig'de hem de Spor Toto 2.Lig'de giyme fırsatın oldu. Geriye dönüpbaktığında neler 
hissediyorsun ?
Kelimelerle anlatılmaz bi duygu tabikide. 5-6 sene önce babamla Orduspor maçlarına giderdik. O maraton girişinden girip yeşil sahayı gördüğümde bi değişik olurdum. Devre aralarında top toplayan çoçuklar sahada top oynarlardı, onlara imrenerek bakardım. Belki birgün ben de o sahada olurum diyordum kendi kendime. Nasip şimdi formasını giyiyorum o takımın. Çok fazla forma şansı gelmese de Orduspor'da oynadığım ve oynayacağım maçların bende her zaman yeri ayrı olacak.

Orduspor son yıllarda beklenen performansın çok altında kaldı. Sen özellikle bu sezonu nasıl  değerlendirirsin ?
Malesef her alanda böyle düşüşler oluyor. Önemli olan nasıl düştüğün değil nasıl ayağa kalktığın. Biz şimdi bunu düşünmeliyiz. Bu sene maalesef istediğimiz gibi gitmedi. Sezon başı büyük emekler harcanarak transfer tahtası açıldı. Ancak işler istenilen gibi gitmedi. Gelenler istenilen performansı altında kaldı. Maddi sıkıntılar, puan silinmeler falan derken maalesef bir alt lige düştük ama bunca sıkıntıya rağmen elinden gelenin en iyisini yapan arkadaşlarımı tebrik 
ediyorum.

Peki takıma baktığında gelecek sezon hakkında ne düşünüyorsun ?
Eğer sorunlara çözüm bulunursa ben gelecek sezon adına umutluyum. Ptt 1.lig ve Spor toto 2.lig'de birlikte oynayan bir futbolcu topluluğu var. İyi bir kamp geçirdiğimizde yeni sezona iddialı bir şekilde gireriz. Ancak başarıyı sadece futbolcular getirmeyecek. Yönetimi, teknik ekibi, futbolcusu, personeli bir yumruk olacak ki başarı gelsin. Birlikten kuvvet doğar. Bir olmamız gerek.

PTT 1.Lig'de Göksu Hasancık, bu sezon başı da Emrehan Ceylan gibi isimlerin arkasında bekledin. Bir de 1.5 
sezondur çoğunlukla kaleyi koruyan Kaan Kars var. Onlar senin gelişimine katkıda bulundu mu ?
Kaan'la zaten alt yapıdan beri birlikteyiz. Nasip şuan o oynuyor. Göksu Hasancık'tan o dönemki sıkıntılı dönemlerden dolayı birşey aldığımı düşünmüyorum. Emrehan abi ayak tekniği için bana çok yardımcı olmuştu. Gelişimime büyük katkısı olanlar Mustafa Döngez ve Hüsnü Karakoyun'dur. Şuan da kendime idol gördüğüm kalecilerinden işin inceliklerini öğrenmeye çalışıyorum.

Senin de forma giydiğin Kırklarelispor maçı gibi Orduspor çoğu maçta son dakikada yediği  golle puan kaybetti. Böyle  maçlardan sonra neler  hissediyordunuz ?
Sanırım son dakika golleri hiçbir futbolcunun hoşuna gitmez. Çok kötü bir duygu. 90 dk boyunca mücadele et, son dakika da gol ye ve bütün emeğin boşa gitsin. Bunun sebebi de sanırım golü yemeden önce kaçırdığımız pozisyonlar yüzde yüzlük ataklar. Atamayınca motivasyon, konstre ister istemez düşüyor ve futbol gerçeği olan atamayana atarlar olayı gerçekleşiyor.

Son olarak geçen sezon sizi az sayıda da olsa destekleyen Orduspor taraftarlarına ne söylemek istersin ?
Biliyorum ki bu takımı kalpten seven birçok insan var. Benim tarafa diyeceğim şey yöneticiler, futbolcular hepsi gidici baki olan Orduspor. Sevda verdikleri renklere ne olursa olsun sahip çıksınlar. Bizler de Orduluyuz. Kim ister memleketinin takımı bu hallerde olsun. Birgün Orduspor yeniden hakettiği yerlerde olacak. Her düşüşün bi kalkışı vardır. OrduYorum/Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi