CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, “millet ittifakı” adaylarına destek vermek için bugün Ordu’da buluştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İYİ Parti Ünye Belediye Başkan adayı Berkay Torunoğlu, CHP Fatsa Belediye Başkan adayı av. Ahmet Cambaz, CHP Perşembe Belediye Başkan adayı Ata Alkan ve CHP  Altınordu Belediye Başkan adayı Birol Yılmaz'a destek için genel başkan yardımcıları bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, programlarına Ünye’den başladı. Program saat 12.00'da Fatsa Plevne Meydanı'nda devam etti. 15.30'da Perşembe İlçe başkanlıkları ve esnaf ziyaretlerinden sonra CHP Altınordu İl Başkanlığında bir buluşma gerçekleştirildi.

Türkiye’nin beklentileri dikkate alındı!

Parti binasında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu; “CHP ile iyi parti arasında bir seçim işbirliği çalışması gerçekleştirildi. Bu müzakereler esnasında 2 Ordulu müzakere heyetlerinde yer aldık. Siyasi partilerin hassasiyeti ve Türkiye’nin beklentileri dikkate alındı ve netice itibari ile milli bir beklentiye karşılık verebilmek adına CHP ile İyi Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin birçok vilayetinde birbirlerinin adaylarını destekleme kararı aldı.” dedi.

“Amacımız bir toplumsal talebe karşılık vermek”

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözünde hareketle bir netice elde edilmeye gayret sarf edildi.” diyen Dervişoğlu şöyle konuştu: “Biz yeni bir partiyiz, 100 yıllık geleneği olan bir siyasi parti ile müzakere masasında oturmak çok kolay değil ama CHP heyeti İyi Parti’ye tıpkı kendileri gibi bir asırlık parti muamelesi yaptılar. Amacımız bir toplumsal talebe karşılık vermekti onu gerçekleştirmeye çalıştık. Türkiye için bir gayret sarf ediyoruz ve karşımızda devletin bütün imkanlarını kullanan, her türlü mücadele tekniğinden yararlanan bir iktidar var. 17 seneden beri de bu ülkede seçim kazanıyor. Buralar iktidar partisinin çok yoğun bir biçimde oy aldığı alanlar. Türkiye’nin bir takım tehditlerle karşı karşıya olduğu doğrudur, kimse bir şey diyemez. Bu coğrafya tutunulabilmesi çok kolay bir coğrafya değil. Buralarda ihtiyatlı ama aktif politikalar uygulamak mümkündür, maceraperest politikalar peşinde koşmak da ciddi bir sıkıntıyı beraberinde getirebilir. İktidar iş başına geldiği andan beri yaşadığımız coğrafyada macera temelli büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığının büyüsüne kapılmış olma halinden kaynaklanan, kendini büyük hissetme haliyle çeşitli dertlerle karşı karşıya kalabilme muhtemel hale geldi. Türkiye’de beka sorunu diye bir şeyden bahsediliyorsa Türkiye’nin bekası tehdit altındaysa müsebbibi bunlardır. 17 seneden beri sen burada yanlış işler yaparsan problemlerle karşı karşıya kalırsın.”

“Artık iktidar açısından deniz tükenmiştir”

Türkiye’nin en büyük probleminin ekonomi olduğunu vurgulayan Dervişoğlu; “Türkiye’nin başka problemleri var, adalet yerle bir edildi. Eğitim, sağlık sistemi neresinden tutarsanız elinizde kalacak bir durumda. Ama Türkiye’de vatandaşın 3 büyük derdi var. Bunlardan birincisi ekonomi, ikincisi ekonomi, üçüncüsü ekonomi yani iktidarlar ekonomik buhranlardan sonra yıkılıp yerine yenisi geliyorsa herkes bilmelidir ki artık iktidar açısından deniz tükenmiştir. Vatandaş artık uyandı. Tencere kaynamayınca, elektrik, doğalgaz faturaları ödenmeyince vatandaşın tepkisi neredeyse isyana dönüşebilme noktasına geldi.  Şimdi elbirliği yapma zamanı bizim işbirliğimiz o kadar ürküttü ki iktidarı, bu birliktelik farklı bir sinerji oluşturdu. Bu sinerjinin sandığa yansıması bugünkünün çok üzerinde olabilir. Mücadele edersek bunu temin etmekte zorlanmayız. Vatandaşı gördüğümde işin kolaylaştığını görüyorum.  Ordu neden kazanılmasın? Bu sıradan bir ittifak değil dolayısıyla sıradan hırslara da kurban edilemez Türkiye’nin geleceği. Bu işbirliği madem gerçekleşti o zaman bu işbirliğinin hakkının verilmesi lazım.” diye konuştu.

 

“Türkiye yokuş aşağı uçtu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise görüşmeler esnasında süreç ilerlerken birçok yol kazasına uğradıklarını fakat Türk milletinin herkese yüklediği sorumluluk bilinci ile karşılıklı diyalogla uzlaşıldığını ifade ederek; “Geçmişte yaptığımız bazı eksiklikleri bugün tamamlamamız gerekir. Bugünkü iktidar eskisinden daha kötü bir ortam yaratmaya çalışıyor. Senden benden diye ayırmaya çalışıyor. Artık sokakta birbirimize selam veremez hale geldik. Bundan kurtulmak zorundayız.  Hep birlikte bu ülkede barış içinde yaşamak zorundayız. Şuan da öyle bir hale geldik ki kendilerinden olmayan herkes terörist. Bu dil doğru değil. Bu yerel seçimlerde bir olduğumuzu hep birlikte göstereceğiz. 24 Haziran’da Türkiye ucaca ki bütün sıkıntılar bitecek diye söz verildi. Türki’ye yokuş aşağı uçtu.  Türkiye’de bu ekonomik gidişatın bizi daha kötü durumlara sokacağını ifade ettik ama dinlemediler sonuçta bugün yaşadığımız süreçte yine bizim vatandaşımız sorumlu tutuyorlar.  Sanayide, teknolojide üretmeliyiz dedik dikkate almadılar. Gelinen noktada, bir tarım ülkesi olan Türkiye’de bizi kuyruğa soktular. Eğer bu yerel seçimde bu uyarıyı yapmaksa olacakları hiç birimiz kestiremeyiz.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Editör: Haber Merkezi