Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·         AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, 14 Şubat’ta yapılacak Ordu İl Kongresi öncesi başkan adayının 5 Şubat’ta kadar belli olabileceğini söyledi.

24 Ocak’ta yapılması planlanan fakat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Davos programı nedeniyle 14 Şubat’a ertelenen AK Parti Ordu İl Kongresi öncesi konuşan mevcut İl Başkanı Hüseyin Akyol, genel merkeze giden 7 ismin ilerleyen günlerde 3 ya da 4’e düşeceğini, genel merkezin bu isimler üzerinde duracağı bilgisini verdi. Tek listeyle seçime gitmek istediklerini, il başkanı adayının 5 Şubat’ta belli olabileceğini belirtti.

Çok büyük bir aksilik olmazsa Başbakan geliyor

Başbakan Ahmet Davuotlu ile Edirne’deki il başkanlığı kongresinde görüştüğünü ve kendisine Ordu kongresine geleceğini bildirdiğini açıklayan Akyol, “Çok büyük bir aksilik olmazsa Başbakan Ordu’ya gelecek. Zaten Başbakan geleceği için kongreyi 24 Ocak’tan 14 Şubat’a erteledik” açıklamalarını yaptı.

“Adayın ismi 5 Şubat’ta belli olur”

İl başkanı adayı isminin bu kadar gecikmesinde bir hayır olduğunu söyleyen Hüseyin Akyol, “Genel Merkeze giden arkadaşlar üzerindeki çalışmalar hala sürüyor. Bu isimler ilk etapta 3 ya da 4’e düşecek. Adayın ismi 5 Şubat’ta belli olur. Bizdeki usul tek listeyle seçime gitmek” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi