Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber
Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBKT) geçtiğimiz günlerdeki yeni sezon planlamasında engelli tiyatrosuna dair bir açıklama yapmamasına tepki göstermişti. OBKT’den hala bir açıklama yapılmadığını söyleyen Gülseren, oyunlarını artık kendi imkânlarıyla sergileyeceklerini ifade etti.

“Sosyal hayatta var olduğunu göstermek için oynuyorduk”
3 yıl arka arkaya OBKT’de oyun oynadıklarını kaydeden Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren, yeni dönemde OBKT’de olmayacaklarını açıkladı. Gülseren, “Yeni sezon planlamasında bize yer verilmemesi bütün engelli kardeşlerimi üzdü. Biz tiyatroyu sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorduk ve engellilerin sosyal hayatta var olduğunu göstermek için oynuyorduk. Kendimize yeni sanat yönetmeni bulduk artık onunla hareket edeceğiz” açıklamalarını yaptı.

“Okullarda oynayacağız”
Tiyatrolarını artık okullarda oynayacaklarını da bildiren Selma Gülseren, “Engellilerin neler yaptığını göstermek istiyoruz. Kendi çabalarımızla varlığımızı sürdürmek istiyoruz. Eğitim küçük yaşta başlayacağı için engelli tiyatrosunu okullarda oynamak yararlı olur. Çocukların engellilere bakış açısına o yaşlarda bir şeyler katmak gerekir” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi