Fatsa, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinin bulunduğu Bolaman Irmağı Havzası’nın ıslahı için düğmeye basıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 77 km boyunca uzanan havza üzerinde bulunan derelerde ciddi boyutta kirlilik, evsel ve katı atık yönetiminde yetersizlik, bitkisel ve hayvansal üretimde azalma potansiyelinin tam olarak kullanılamaması ve koordinasyon eksikliği, tabiat turizmi ve geleneksel turizmde planlama ve uygulama eksikliği, ormanlar başta olmak üzere doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımda eksiklik, susuzluk, sel, heyelan ve taşkınlar, kırsal göç gibi problemlerin ortadan kaldırılması için Orman Genel Müdürlüğünün yüksek yönetim kademesini Ordu’da topladı.

 

 “Büyük bir hareketin ilk adımını başlatıyoruz”

 

Komşu illeri de yakından ilgilendirecek projenin mükemmel sonuçlar doğuracağını söyleyen Başkan Güler, “Bu proje sadece Ordu’nun projesi değil aynı zamanda komşu illeri de ilgilendiren örnek bir proje. Sadece afetlere karşı alınacak önlem olmamakla birlikte vatandaşların yaşam kalitesini de geliştirecek ve ekosisteme katkı sunacak olan bu proje mükemmel sonuçlar doğuracak.  Bu projenin sonuçları Sayın Cumhurbaşkanımızı da mutlu edecek. Havza yaklaşımı başından beri ele aldığımız bir çalışma. Çok kapsamlı bir proje olduğu için heyecan verici. Tüm varlığımızla projenin gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak.” dedi.

 

 “Bakanlık proje için tüm imkânlarını seferber ediyor”

Hayata geçirilecek olan projenin insanların yaşam kalitesini yükselteceğini ifade eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Burada ilk adımı atılacak olan projeyi Tarım ve Orman Bakanımız da önemsiyor. Bakanımız projenin başlangıcından itibaren yapımı ve uygulanmasında bizzat burada bulunmamızı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber etmemizi istedi. Özellikle Bolaman Havzası olmak üzere afetlerin önlenmesi ve burada yaşayan insanların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalar yapacağız. İnşallah hayırlı olacağına yürekten inanıyoruz. Üzerimize düşenleri yapacağız” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi