Cumhuriyet Halk Partisi Ordu 6. sıra Milletvekili adayı Nazım Yiğit Günay, seçim çalışmalarını Perşembe ilçesinde sürdürürken esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelendi. CHP’nin iktidara gelmesi halinde üretim ekonomisi politikaları alanında yapacakları projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Siyasi sorunlar ağırlaştıkça ekonominin zayıfladığını, Türkiye’nin gelişmiş dünyadan hızla koptuğunu belirten Günay, ekonomik ve sosyal göstergeler itibariyle ülkenin hızla krizlerle boğuşan gelişmemiş ülkeler kategorisine sürüklendiğini ifade etti. CHP’nin emekten, üretimden, verimli ve girişimci bir iş ortamından yana olduğunu, insana ve doğaya saygılı bir parti olduğunu dile getiren Günay, “Yoksuldan, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm çalışanlardan yana, insan ve çevre odaklı bir gelecek için dayanışma ruhuyla çalışan bir partiyiz” dedi.

Üretimin yapısını, yeni dijital çağın gerekliliklerini ve ülkenin yapısal sorunlarını gözeterek dönüştüreceklerini söyleyen Nazım Yiğit Günay, “Halkımıza ek yükler getirmeden nitelikli büyüme hedefimiz ulaşacağız. Güçlü bir ekonomik kalkınma programı uygulayarak, ailelerin ve KOBİ’lerin borç çıkmazına son vereceğiz.” şeklinde konuştu. 

Asgari ücret net 2.200 lira


Kadın istihdamı ve girişimciliği için teşvik ve vergi kolaylıklarının hızla yürürlüğe gireceğini ifade eden Günay, “Her mahallede kamu, belediye ve özel kuruluşlar eliyle, çalışan anneler için kreşlerin yaygınlaştırılacak” şeklinde konuştu. Günay, asgari ücretin net 2.200 lira seviyesine çıkarılacağını ve Aile Sigortası uygulaması ile tüm yoksul vatandaşlarımızın sağlık güvencesinin sağlanacağının altını çizdi.  Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi