Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar Kasım ayında bütün alacakları sıfırlayacaklarını ifade etti. FİSKOBİRLİK’e karşı güvensizliği ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten Bayraktar, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmayacağını vurguladı. Lütfü Bayraktar ayrıca bu yıl fındık olmamasından dolayı mağdur olan üreticinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini bildirdi.


Kasım’da alacaklar bitecek


Geçmişte birliğe karşı güvensizlik oluştuğunu vurgulayan Lütfü Bayraktar bu güvensizliği kırmak için uğraştıklarını ifade etti. Bayraktar, “FİSKOBİRLİK desteklenmeli. Önceden FİSKOBİRLİK’e karşı bir güvensizlik vardı ama biz bunu kırmaya çalışıyoruz. Yasal olarak ödeme zorunluluğumuz olmadığı halde üreticiye paralarını ödüyoruz. Geçmiş dönemden alacakları olanların borcunu Kasım ayı içinde bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


“Mağduriyet giderilmeli”


Bu seneki dondan dolayı birçok üreticinin mağdur olduğunu hatırlatan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, “Çoğu vatandaş yemeye fındık bulamıyor, biz fındık kaç para olacak onun derdindeyiz. Öncelikle mağdur olan çiftçilerin mağduriyeti giderilmeli” açıklamalarına yer verdi.


Editör: Haber Merkezi