Yaklaşık 35 yıldır faaliyette olan İskele Bahçe, kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararı alınmıştı. İskele Bahçe sahibi Hüseyin Akdeniz, mahkemeden tebligat geldiğini ve 30 gün içinde İskele Bahçe’nin boşaltılmasının istendiğini söyledi.

 

“Yeni projem kabul edilmedi”

 

İskele Bahçe sahibi Hüseyin Akdeniz; “Ben beş çocuk okutuyorum, kış ortasında beni sokağa atıyor. 30 yıl hizmet verdik, alternatif yer bile göstermiyorlar. Sahilde bir yeri yıktı, kendisi başka bir inşaat yaptı. Bu yapılanların kıyı koruma ile ne ilgisi var. Ben yeni proje sundum kabul etmediler. 15 kez başkandan randevu istedim vermedi. Başbakan'la, Cumhurbaşkanı ile görüşüyorum; Enver Yılmaz ile görüşemiyorum.” dedi.

 

“Mücadelem sürecek”

 

Yanında çalışan 11 kişinin işsiz kalacağını ifade eden Akdeniz; “ İskele Bahçe’yi 30 gün içinde boşaltmam için mahkemeden tebligat gönderdiler. Sonuçta kapatmak zorundayım ama hukuk mücadelesini de siyasi mücadeleyi de bırakmayacağım. İskele Bahçe’yi yıkacak sıra Mıdı'ya gelecek, Gardenya'ya gelecek. Amaç Kıyı Kanunu ise bu bölgede birçok otel var, apartman var onlar neden yıkılmıyor? İskele sahası içinde istediğin yapsın, ben de istenen projeye uygun düzenleme yapayım ama kabul etmiyorlar.” diye konuştu. Ordu Yorum / Neşe Çakar / Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi