Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde toplam 116 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan Botanik Park’ta incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde bizzat talimatıyla kurulan Ordu Botanik Park’ın Ordu’nun ve bölgenin turizm merkezi olmaya aday olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Botanik Park’ın büyükşehir belediyesi sorumluluğuna geçtiğini belirtti.

 

Devir teslim işlemi tamamlandı

 

Başkan Yılmaz, Botanik Park ile ilgili yaptığı açıklamada “Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilimize yaptığı son ziyarette, Botanik Park’ın devredilmesiyle ilgili talimat vermişti. Fakat bakanlıktan kaynaklanan bazı hukuki sorunlar nedeniyle bugüne kadar devir işlemi gerçekleştirilememişti. Şimdi devir işlemi tamamlandı ve Botanik Park tamamıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçti” dedi.

 

Halkın beğeneceği bir alan haline gelecek

 

15 milyon liraya mal olan Botanik Park’ın Ordu için önemli bir yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesinin himayesi ve yatırımlarıyla Botanik Park’ı halkın beğeneceği bir alan haline getirerek kuruluş amacına uygun bir şekilde Ordu'nun sosyal hayatına, turizmine ve eğitim hayatına kazandıracağız” dedi.

 

İlkbaharda ziyarete açılacak

 

Botanik Parkla ilgili bazı eksikliklerin bulunduğunu ve bunları tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Böyle güzel bir alanı eksik şekilde teslim almamıza rağmen Büyükşehir Belediyesinin bütün imkânlarını seferber ederek teknik altyapıdaki eksiklikleri hızlı bir şekilde gidereceğiz. Şu anda parka kontrolsüz girişleri önlemek amacıyla etrafını çitlerle çeviriyoruz. Sonra da çevre düzenleme çalışmaları yapılacak. Botanik Park inşallah bahar aylarında ziyarete hazır hale gelecek” şeklinde konuştu. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi