Ordu Yorum/Celal Yıldız
Ordu’da son dönemlerin gözde mesleği haline gelen dolandırıcılığın önüne bir türlü geçilemiyor. Dolandırıcılar kendilerini kamu çalışanı gibi gösterip yaşlı vatandaşları gözüne kestiriyor. Yan kesicilerin son adresi ise 88 yaşındaki Gülsüm Özdemir oldu. Kendilerini YEPAŞ (Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş) yetkilisi olarak tanıtan 2 kişi Özdemir’in elektrik saatinde mühür olmadığını ileri sürdü ve bunun karşılığında 88 yaşındaki yaşlı kadından 500 lira istedi.
 
Ordu’da şimdilik 7 kişi
Özdemir kendisinde 350 lira olduğunu söyledi, yan kesiciler kabul etti. Gülsüm Özdemir’e parayı vermemesi durumunda 3 bin lira ceza yazılacağını belirten dolandırıcılar, istedikleri parayı aldıktan sonra kayboldu. 88 yaşındaki Özdemir’in damadı Avni Poyraz bunun üzerine YEPAŞ’a gitti. Buradaki görevliler böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını ifade etti. Yetkililer Poyraz’a “Siz Ordu’da bu şekilde dolandırılan 7. kişiniz” dedi.

KOM devreye girdi
Ordu Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri de artan dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için önlem almaya başladı. YEPAŞ yetkililerinden bu tür hadiselerin hangi mahallelerde olduğu bilgisini alacak olan KOM Yetkilileri, olay yerlerine yakın kameralara bakarak dolandırıcıları bulmaya çalışacak.

Editör: Haber Merkezi