Ordu Yorum/Celal Yıldız

17 ve 25 Aralık soruşturmasında mahkemenin verdiği takipsizlik kararına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ildeki Adliyelerin önüne siyah çelenk bırakma eylemi gerçekleştirdi. CHP Ordu Teşkilatı da dün Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Adliye’ye siyah çelenk bırakanlardandı. Hukuk’un işlevini kaybettiğini belirten CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, siyah çelengi üzülerek bıraktıklarını söyledi.


‘Adaletin Kara Günü’ çelengi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık sürecini protesto etmek amacıyla Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bıraktı. 17 ve 25 Aralık süreci davasının mahkeme tarafından takipsizlik kararı ile sonuçlanmasının ardından CHP Ordu İl Teşkilatı, Ordu Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenkte 'Adaletin Kara Günü' yazması dikkatlerden kaçmadı.
 

Güngör, “Eylemi üzülerek yaptık”


Eylemi üzülerek yaptıklarını bildiren CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, “Hukukun artık işlevini yerine getiremediği bir döneme girdik. Bizler CHP il örgütleri olarak tepkilerimizi sunduk. Bu tepkilerimiz çocuklarımıza demokratik bir ülke bırakma amaçlıdır. Bu nedenle tüm Türkiye'deki adalet saraylarına istemeyerek, üzülerek bu siyah çelengimizi bırakmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.




Editör: Haber Merkezi