Başkan Enver Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığı 530 rakımlı Boztepe'ye adrenalin dolu ve eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için macera parkı ve 50 adet bungalov ev yapacaklarını söyledi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce, ziyaretçi akınına uğrayan Boztepe'ye macera parkıyla bungalov evler yapılması için proje hazırlandı. Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı illerde adrenalin dolu ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen macera parkının Ordu'ya da kurulması için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.


Çevre dostu bir proje

 

Yaklaşık 90 dönümlük bir alanda uygulanacak projeyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Boztepe'ye uygulayacağımız peyzaj projesi içerisinde farklı bir aktivasyon olması amacıyla ağaçları hem aktif hale getirmek hem de korumak için macera park adı altında proje çalışması başlattık. Projeden çocuklarımız ve gençlerimiz, tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hizmet alabilecek. Hazırladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz ve ağaçların üzerinde doğal dokuyu koruyan macera parkı projemizle buradaki ağaçları aktif hale getireceğiz" şeklinde konuştu.


Macera dolu aktiviteler 


Macera parkın yanı sıra 50 adet bungalov ev yapacaklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Boztepe'yi misyonuna uygun bir şekilde, Türkiye'nin turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Boztepe, özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen en gözde turistik yerlerimizden biri. Macera parkında küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler yer alacak. "dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi