Mazot, gübre ve toprak analizi desteği ödemeleri devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mazot, gübre ve toprak analizi desteği 28 Şubat 2015 tarihinde ödenmeye başlandı. Destek ödemeleri 14 Mart’a kadar devam edecek. Ziraat Bankası gişelerinden ve bankamatiklerde paralarını alan çiftçiler, ödenen paraların yeterli olmadığını belirterek, verilen paranın arttırılması gerektiğini söyledi.

 

Mazot, gübre ve toprak analizi desteği parasını çeken Dedeli Mahallesi’nden Yunus Ongunyurt, 3 buçuk dönüm yeri olduğunu, dönüm başına ise 50-60 TL para aldığını söyledi. Verilen bu paranın çiftçinin işine yaraması için biraz daha fazla olması gerektiğini belirten Ongunyurt; “Bu kadar az para verip milleti ümitlendirmesinler. Aldığım para beni buradan köye götüremez.” dedi.

 

Verilen mazot, gübre parasının az geldiğini söyleyen Günören Mahallesi’nde 24 dönüm bahçesi olan İlyas Demir ise; “5-6 yıldır bu parayı alıyorum. Bu yıl 250 TL para aldım. Verilen bu para çiftçi için yeterli değil. Çiftçinin daha çok desteklenmesi lazım.” Dedi.

 

Eyüplü Mahallesinden Hüsamettin Yılmaz ise 27 dönüm yere toplam 285 TL aldığını belirterek; “Bu paranın masrafları karşılayacağını düşünmüyorum. Gübre pahallı, mazot pahallı. Başka geliri olmayan çiftçinin bununla yetinmesi zor. Üzerini de kendimiz tamamlamaya çalışacağız.” dedi.  
Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

 

Editör: Haber Merkezi