Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Liman konusunun geçiştirilmemesi gerektiğini söyleyen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ünal, çevre yolu ile Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun tamamlandığında Ordu’nun ekonomisinin hareketleneceğini ifade etti. Ordu ekonomisinin sadece fındığa bağlanmaması gerektiğini belirten Ünal, “Bir afet olduğu zaman ekonomi duruyor. Bizim yan argümanları da kullanmamız lazım. Bunun için 2. OSB’nin ve limanın biran önce tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.


“Ordu ticaret koridoru olacak”


Yapımı süren çevre yolu ile Karadeniz-Akdeniz Yolu’na değinen Ufuk Ünal, “Sürekli kültür ve turizm kenti olacağız diyoruz. Çevre yolu ile Karadeniz-Akdeniz yolu tamamlandığında Ordu ticaret koridoru olacak. İç Anadolu’daki iller ihracatlarını tamamlamak için liman arayışı içine girecek. Bizde Ordu’nun liman üssü olarak kullanılması için çalışacağız. Onların denize en yakın noktası Ordu olacak” yorumunu yaptı.


“Liman Ordu için önemli çok önemli”


Liman’ın Ordu için acil ihtiyaç olduğunu kaydeden OTSO Meclis Başkanı, “Şuan için Ordu iskelesinden ithalat ve ihracat yapıyoruz. Oraya liman denilemez. Limanla beraber kruvaziyer limanının da şehrimize girmesini arzu ediyoruz. Konuyla ilgili ticaret odasında çalışma yapıyoruz. İnşallah bu proje bittiğinde kamuoyuna duyuracağız. Liman Ordu için önemli bir konu” ifadelerini kullandı.


“Sadece fındıkla gitmez”


Ordu ekonomisinin sadece fındığa bağlanmaması gerektiğini bildiren Ufuk Ünal, “Fındıkta don hadisesi yaşandı. Büyükşehir olan ilimizin ekonomisini fındıkla ilerletemeyiz. Bir afet olduğu zaman ekonomi duruyor. Bizim yan argümanları da kullanmamız lazım. Bunun için 2. OSB’nin ve limanın biran önce tamamlanması gerekiyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapıyoruz” açıklamalarını yaptı. 


Editör: Haber Merkezi