Eğitim İş Ordu Şubesi yaptığı basın açıklamasında; “Boğaziçi Üniversitesine atanan “kayyum rektör” ile somutlaşan bu durum birçok üniversitemizde yaşanmaktadır. 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı başvurusunda bulunmuş bir kişi olan Sayın Ali Akdoğan da 2019 yılında Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır. Beklenti odur ki rektörler, normal koşullarda üniversiteyi bilim yuvası, araştırma merkezi haline getirmeli ve temsil ettiği üniversiteyi bulunduğu kentin sosyal, sanatsal yaşamına katkı sunacak bir aktivite merkezi haline dönüştürmelidir.” Dedi.

Eğitim İş Ordu Şubesi açıklamalarına şöyle devam etti; Her şehirde en az bir üniversitenin olduğu Türkiye’de yaklaşık 200 üniversite ve 8 Milyon üniversite öğrencisi var. Üniversite mezunlarının iş bulamadığı bir ortamda sınava giren öğrenciler bu 200 üniversite arasından tercih yaparken akademik yeterliliğe ve eğitimin kalitesine bakmaktadır. Doğal olarak Ordu şehrine değer katması beklenen Ordu Üniversitesi’nin yüzlerce üniversite arasından sıyrılmasının yolu da akademik liyakat sahibi hocaların derse girmesi, yüksek lisans ve doktora programlarının zenginleştirilmesinden geçmektedir. Bırakınız üniversite kadrosunun zenginleşmesini, Rektör Sayın Ali Akdoğan’ın yetersiz akademik politikaları nedeniyle mevcut üniversite hocaları dahi Ordu Üniversitesini terk etmek zorunda bırakılmaktadır. Bunun son örneği de İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde Profesörlük unvanı kazanan ama profesörlük kadrosu tamamen rektörün kişisel tutumu nedeniyle verilmeyen Erdinç Parlak hocamızdır.

Rektör Sayın Ali Akdoğan göreve başladığında bölüm başkanı olan Erdinç Parlak hocamızdan öncelikle bölüm başkanlığını bırakması istenmiştir. Sonraki süreçte de hakkında açılmış bir idari soruşturma ve verilmiş bir ceza bulunmamasına rağmen hak ettiği profesörlük kadrosu kendisine verilmeyerek bir mağduriyet yaratılmıştır. Akademik personele yaşatılan bu mağduriyet sonuçta Ordu Üniversitesi’nin kaybetmesine yol açmıştır. Iğdır Üniversitesi’ne profesör kadrosuyla geçen Erdinç hoca artık çalışmalarını Iğdır’da sürdürecektir ve Iğdır’a katkı sunacaktır. Kaybeden Ordu Üniversitesi ve Ordu olmuştur.  Yurt genelindeki üniversitelerin birçok bölümü son yıllarda tercih edilmemekte ve kontenjanlar boş kalmaktadır. Ordu Üniversitesi’nin en çok tercih edilen bölümlerinden biri olan İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde hakkı olan Profesörlük kadrosunun bir öğretim elamanına verilmeyişi öğrencileri de rahatsız etmiş ve CİMER’e bu konuda şikâyetler yapılmıştır. Rektörün bu hukuk dışı uygulaması sonucu bölüm yüksek lisans programı açma yeterliliği de kaybetmiştir. Yakın gelecekte doktora programının açılma olasılığı da azalmıştır. ” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi