Bugün bir milletin onurunu, namusunu, yurdunu korumak için verdiği mücadelenin zaferini kutladığı gündür. Bu gün Türk halkının bayramdır. 30 Ağustos, dünya tarihine baktığımızda emperyalist birleşik güçlerin az sayıdaki yenilgilerinden birisidir. Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milleti, Büyük Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir. Ezilmişliğe, sömürüye, emperyalizme meydan okumanın sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin ve fedakârlığın simgesi olarak dünya tarihinde yerini bulmuştur. Emperyalizme karşı kazanılan bu zafer, tüm ezilen halklara umut ve cesaret vermiştir.
Bugün, Ortadoğu’da birçok ülkede şahit olduğumuz silahını bırakıp kaçan orduların kendi insanlarını kaderlerine terk etmeleri ve arkasından yaşanan trajediler;  millet olma şuurunun, milli egemenliğin ve bir devlete sahip olmanın önemini bir kez daha göstermiştir.
30 Ağustos Zaferi sömürgeci güçlere karşı kazanılmış bir zafer olmasının yanı sıra, Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern, demokratik devlet ve toplum düzeninin temelini oluşturan ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu hedefler, sonsuza değin, tüm gücümüzle bağlı kalmamız gereken hedeflerdir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün, gösterdiği hedeflere doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet’in kökleri onu yıkmak isteyenlerin hayal edemeyecekleri kadar derindedir.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmet ve minnetle anıyorum. Büyük Zafer'in yıl dönümünde, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi