Ordu Büyükşehir Belediyesi yaz mevsimiyle birlikte Altınordu ilçesinin ortasından geçen Bülbül Deresi’nde ıslah ve temizlik çalışması başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla yürütülen çalışmalar, iki farklı etap olarak gerçekleştiriliyor.

 

 “Bülbül Deresi güzel bir görüntüye kavuşacak”

 

Yapılan çalışmaların belli aralıklarla devam edeceğini vurgulayan Başkan Güler, “ Bülbül Deresi, Altınordu ilçemizin tam ortasından geçen bir dere. Bu bakımdan bakımı, ıslahı ve görsel olarak güzel görünmesi şehrimiz açısından çok önemli. Yaz mevsimiyle birlikte dere içerisinde çalışma başlattık. İlk etapta deniz ile Kemer Köprü arasında genel temizlik çalışması yaptık. Şimdi ise Kemer Köprü ile Taş Ocağı mevkii arasında bulunan bölgede, görüntü kirliliği oluşturan bitki örtüleriyle ilgili temizlik çalışması başlattık. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımızca devam eden çalışmalar sonrası, Bülbül Deresi’ni güzel bir görüntüye kavuşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

“Temiz bir çevre için birlikte çalışalım”

 

Her vatandaşın çevre konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Güler, “Çevre bize atalarımızdan mirastır. Aynı zamanda bizlerinde çocuklarımıza, torunlarımıza emanet edeceğimiz bir mirasımızdır. Çevremizi korumalıyız.  Derelerimize, denize, yeşil alanlara lütfen çöp atmayalım. Nasıl bulmak ve görmek istiyorsak öyle bırakalım. Hep birlikte daha yaşanabilir ve daha temiz bir Ordu için el ele verelim” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi