Bursa Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan yarışmaya Bursa Valisi ve çevre il valileri, milletvekilleri, MEB Din Öğretimi ve Ortaöğretim Genel Müdürleri, İlahiyat Fakültesi Dekan ve Hocaları, çevre illerin devlet erkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri (İHL) arasında yapılan yarışmalarda bölge finallerinde başarılı olan 10 öğrenci yarışmada ter döktü. Yarışmada ilk okuma kurasını 1.sıra olarak çeken ve Karadeniz Bölgesi'ni temsil eden Ordu Anadolu İHL Öğrencisi Ömer Faruk Akkaya Türkiye 2.si oldu.

Yarışma birincisi Erzurum Anadolu İHL’den Cevat Karabıyık olurken, üçüncülüğü İzmit Anadolu İHL’den Adem Arslan aldı.

Bazı Danıştay üyelerinin de takip ettiği yarışmada birinci olan Erzurum Anadolu İHL’den Cevat Karabıyık’a bir kese altın (15 adet çeyrek), tablet bilgisayar ve umre ziyareti hediye edildi. İkinci olan Ordu Anadolu İHL’den Ömer Faruk Akkaya’ya bir kese (10 çeyrek) altın ile çeşitli ödüller verilirken, üçüncü olan İzmit Anadolu İHL’den Adem Arslan ise bir kese (7 adet çeyrek) altın ile çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere sponsor firmalarca çeşitli hediyeler takdim edilirken, dereceye giremeyen 7 finaliste de ikişer adet çeyrek altın ve birçok hediye verildi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi